Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ με πράξεις ΤΙ ΕΙΝΑΙ αλλά επιμένουν οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ...!!!Οι Σκοπιανοί τίμησαν την επέτειο γέννησης του Βούλγαρου Γκότσε Ντέλτσεφ

ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΣΛΑΒΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΓΙΑ ΤΗ...


ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΣΛΑΒΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ: 






Στα Σκόπια προχθές τίμησαν την επέτειο των 146 χρόνων από τη γέννηση του (Βούλγαρου) επαναστάτη και οραματιστή (της Μακεδονίας στη Βουλγαρία), Γκότσε Ντέλτσεφ.

Οι Βούλγαροι στην περιφέρεια του Μπλαγκόεβγκραντ έχουν ονομάσει ως "Γκότσε Ντέλτσεφ" δήμο της περιοχής, τιμώντας τον Βούλγαρο επαναστάτη.




Οι Σλάβοι των Σκοπίων, οι οποίοι, από την άλλη, τον θεωρούν οραματιστή ενός κράτους με το όνομα «Μακεδονία» τον τίμησαν προχθές...

«Εκατόν σαράντα έξι χρόνια από τη γέννηση του Γκότσε Ντέλτσεφ»

Έτσι, «αντιπροσωπεία της κυβέρνησης, με επικεφαλής την υπουργό Άμυνας, Ραντμίλια Σεκερίνσκα, τον υπουργό Πολιτισμού, Βλαντίμιρ Λαζόφσκι και τον υφυπουργό της Κοινωνίας, Πληροφορίας και Διοίκηση Αλεξάνταρ Μπαϊντέφσκι, κατέθεσαν στεφάνια στο τάφο του Γκότσε Ντέλτσεφ στη εκκλησία ‘Αγ. Σπας’.

Ο βουλγαρικής καταγωγής Γκότσε Ντέλτσεφ, υπήρξε σημαντικό επαναστατικό πρόσωπο του βουλγαρικού κράτους, στην τότε τουρκοκρατούμενη Μακεδονία.

Γεννήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 1872 στο τότε οθωμανικό Κιλκίς και σπούδασε σε Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης και στη στρατιωτική ακαδημία της Σόφιας. Ήταν μέλος της «ТМОРО» [Тајна македонско - одринска револуционерна организација- Μυστικός Μακεδονικός – Αδριανουπολιτικός Επαναστατικός Οργανισμός] που δημιουργήθηκε από τις βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες της εποχής για την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας τη Μακεδονίας και την κατοπινή ενσωμάτωσή της στη Βουλγαρία, όπως έγινε με την Ανατολική Ρωμυλία.

Συμμετείχε στο Συνέδριο της Θεσσαλονίκης του VMRO (1896) και μέχρι το 1901 ήταν εκπρόσωπος του VMRO στη Σόφια. Στις 4 Μαΐου του 1903 σκοτώθηκε από τον τουρκικό στρατό στο χωριό Μπάνιτσα.


Η σαρκοφάγος με τα λείψανα του Ντέλτσεφ μεταφέρθηκαν το 1946 από τη Σόφια στην αυλή του ναού «Αγ.Σπας» [Αγ. Αναλήψεως του Σωτήρος] στα Σκόπια, ως μια συμβολική πράξη για την ίδρυση της "Μακεδονικής Δημοκρατίας".


(Στοιχεία από sitel.com.mk)
--
The Hellenic Information Team




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.