Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με γιατρούς, δικηγόρους και φυσικά με τους Αμερικανούς τα έβαλε πάλι ο Ερντογάν....

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν δήλωσε πως είναι ανάγκη επειγόντως η λέξη ¨τουρκικός¨ να βγει από τις ονομασίας του Δικηγορικού Συλ...


Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν δήλωσε πως είναι ανάγκη επειγόντως η λέξη ¨τουρκικός¨ να βγει από τις ονομασίας του Δικηγορικού Συλλόγου Τουρκίας και του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας.






Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόεδρος του κόμματος ΑΚΡ μίλησε σε κομματική συνεδρίαση. Μιλώντας σχετικά με την επιχείρηση στο Άφριν, είπε πως ¨Η επιχείρηση συνεχίζεται με επιτυχία¨. Μιλώντας σχετικά με το Μένμπιτς είπε ¨Κάποιοι μας λένε «Μην έρθετε ακόμη στο Μένμπιτς». Μα εμείς θα έρθουμε για να αποδώσουμε τα χώματα του Μένμπιτς στους πραγματικούς ιδιοκτήτες του.¨




………………

Ο Ερντογάν δήλωσε : ¨Έγινε μια επιτυχημένη επίσκεψη στην Ιταλία και στο Βατικανό που άρχισε προχτές το απόγευμα και έληξε χτες αργά το βράδυ με την επιστροφή μας στην Τουρκία. Η επίσκεψη αυτή έχει ξεχωριστή σημασία καθώς είναι η πρώτη επαφή που πραγματοποιείται μετά από 59 χρόνια από την εποχή του Τζελάλ Μπαγιάρ. Είχαμε μια ευρεία συνάντηση με τον πνευματικό ηγέτη του καθολικού κόσμου των 1.200.000 ανθρώπων. Ανταλλάξαμε ιδέες για την Ιερουσαλήμ, για περιφερειακά και παγκόσμια θέματα και είδα την σημασία που δίνει στην στενή συνεργασία με την χώρα μας. Είδαμε πως πρέπει από κοινού να αξιολογούνται ο καθολικός κόσμος των 1.200.000 ανθρώπων και ο ισλαμικός κόσμος των 1.700.000 ανθρώπων και ότι είναι σημαντική η στάση απέναντι στο θέμα της ισλαμοφοβίας. Στο θέμα της Ιερουσαλήμ με 128 ψήφους οι ΗΠΑ απορρίφθηκαν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Επίσης είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε σε ανώτατο επίπεδο την ευαισθησία μας στο θέμα των έωλων αρμενικών ισχυρισμών.

ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΤΑΛΙΑΣ

Μετά από το πρόγραμμα μας στο Βατικανό, είχαμε συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό της Ιταλίας. Η Ιταλία για εμάς είναι μια γειτονική χώρα που είναι μέσα στους 3 πρώτους σε στρατιωτικό, οικονομικό, πολιτικό, πολιτιστικό και εμπορικό επίπεδο. Έχουμε έναν όγκο συναλλαγών ύψους 20 δις $. Φτάνει; Όχι δεν φτάνει. Στην αμυντική βιομηχανία το πιο αποφασιστικό βήμα το κάναμε με την Ιταλία. Το ελικόπτερο ΑΤΑΚ το ¨τρέχουμε¨ μαζί με την Ιταλία. Σημαντικό μέρος στις συνομιλίες μας φυσικά και αφορούσε την επιχείρηση Κλάδος Ελαίας. Εξέφρασα την προσδοκία για ισχυρότερη στήριξη από την Ιταλία στον αντιτρομοκρατικό αγώνα. Πραγματοποιήσαμε συνάντηση με κορυφαίες εταιρίες της Ιταλίας. Καταρχήν εκφράσαμε τις απόψεις μας. Ακολούθως ακούσαμε πως θέλουν να κάνουν νέες επενδύσεις σε εμάς.

¨ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ¨

Συνεχίζεται με επιτυχία η επιχείρηση Κλάδος Ελαίας που αρχίσαμε κατά των μελών της διασπαστικής τρομοκρατικής οργάνωσης στις 20 Ιανουαρίου. Οι μάρτυρες καίνε την καρδιά μας. Ποτέ δεν ξεχνάμε τον πόνο των πολιτών μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως κάθε μας απώλεια που αναφέρεται ως στοιχείο, για την μητέρα, τον πατέρα, τον αδερφό, την σύζυγο ή το παιδί του, είναι ένας κόσμος ολάκερος. Σύμφωνα με την πίστη μας οι μάρτυρες δεν πεθαίνουν. Αυτοί ανασταίνονται αλλά εμείς δεν μπορούμε να τους δούμε. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στις οικογένειες των μαρτύρων αδερφών μας. Παράσχουμε κάθε είδους στήριξη στους πληγωμένους ήρωες μας. Η Τουρκία και σήμερα στηρίζει την ανεξαρτησία της στους ώμους των μαρτύρων και των ηρώων της.

………………

Υπάρχουν πολλές δουλειές και σχέδια προς πραγμάτωση. Εάν δεν γινόταν αυτά θα γινόμασταν ένα κράτος καρικατούρα. Αυτό ήταν που αποδείξαμε στην οικονομία, στην διπλωματία, στον αντιτρομοκρατικό αγώνα και στις επιχειρήσεις Ασπίδα Ευφράτη και Κλάδος Ελαίας. Πλέον καμία χώρα και κανένας οργανισμός δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει την ισχύ της Τουρκίας. Θυμηθείτε τις περιόδους των κυβερνήσεων συνασπισμού του παρελθόντος. Ένα άρμα μάχης δεν μπορούσαν να κινήσουν. Ένα πυροβόλο δεν μπορούσε να περάσει. Ποιός θα σου έδινε τότε ΜΕΑ ή ένοπλο ΜΕΑ ε ; Έδωσαν αλλά δεν περπάτησε η ιστορία. Αυτή η εποχή ανήκει στο παρελθόν.




ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΗΠΑ: ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΝΜΠΙΤΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡAΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ

Σε αυτούς που ρωτάνε ¨Πότε θα την τερματίσετε;¨ εγώ τους λέω ¨εσείς πότε τελειώσατε τις επιχειρήσεις σας στο Αφγανιστάν; Πότε τερματίσατε τις επιχειρήσεις σας στο Ιράκ; 18 χρόνια έγιναν και ακόμη είστε εκεί. Εμείς έχουμε 911 χλμ με την Συρία. Μέχρι σήμερα είχαμε 700 φορές με πυρά παρενόχλησης από την τρομοκρατική οργάνωση και πάνω από 100 μάρτυρες. Το ακούνε αυτό οι ΗΠΑ; Το βλέπουν; Μας είπαν πολλά πράματα αλλά δεν μίλησαν αληθινά. Ο κ Ομπάμα δεν μίλησε αληθινά και τον ίδιο δρόμο παίρνει και ο Τραμπ. Δήλωσαν «Θα βγούμε από το Μένμπιτς». Άντε βγείτε. Ποιους φέρατε εκεί; Το PYD, το YPG και το PKK. Τους τοποθετείτε και ακόμη λέτε σε εμάς ¨Μην έλθετε στο Μένμπιτς¨. Εμείς θα έρθουμε για να αποδώσουμε τα χώματα του Μένμπιτς στους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους. Εάν θα γίνει κάτι σε αυτήν την περιοχή ελάτε και κάνετε το μαζί με την Τουρκία με την οποία είστε και μαζί στο ΝΑΤΟ. Εμάς το πρόβλημα μας είναι με τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Η Αμερική λέει πως «καθαρίσαμε την ISIS”». Μα τότε γιατί είσαι ακόμη εδώ;

H ΛΕΞΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΤΒ

Ο Ερντογάν μετά από την ομιλία του στον κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΡ, έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Όταν εκείνοι του θύμισαν την δήλωση ¨Να κλείσει ο Ιατρικός σύλλογος Τουρκίας¨ που έκανε ο ηγέτης του ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εκείνος ανέφερε τα εξής: ¨ Εγώ το δήλωσα αυτό. Το υπουργικό συμβούλιο με απόφαση του πρέπει επειγόντως να αφαιρέσει από την επωνυμία τους την λέξη ¨Τουρκίας¨. Και όχι μόνο από τον Ιατρικό σύλλογο Τουρκίας, το ίδιο πρέπει να γίνει και για τον Δικηγορικό Σύλλογο. Αυτοί δεν είναι ούτε εθνικών απόψεων, ούτε εγχώριοι, ούτε αγωνίζονται δίπλα μας να προστατεύσουν την πατρίδα μας. Το αντίθετο μάλιστα, είναι ενάντιοι σε εμάς, στηρίζουν τους τρομοκράτες και είναι σαν ομοϊδεάτες τους….Η απόφαση σε αυτό το θέμα ανήκει το υπουργικό συμβούλιο, το υπουργικό συμβούλιο πράττει τα δέοντα βήματα¨.

Artigercek.com 6/2/2018 - http://tourkikanea.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.