Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απόδραση για σεμινάριο αυτή του Γεωργιανού από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου

policenet: Θέμα συζήτησης ήταν και χθες στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. η κινηματογραφική απόδραση του 28χρονου Ελληνο-γεωργιανού από τα κρατητήρι...


policenet: Θέμα συζήτησης ήταν και χθες στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. η κινηματογραφική απόδραση του 28χρονου Ελληνο-γεωργιανού από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου.







Ο νεαρός, που είναι πατέρας ενός βρέφους πέντε μηνών, πήρε τον δρόμο για τις φυλακές Χανίων, καθώς την Παρασκευή είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος για υποθέσεις κλοπών, ενώ αναφορικά με την υπόθεση της απόδρασης τού ορίστηκε ρητή δικάσιμος.





Ο τρόπος με τον οποίο απέδρασε μάλλον θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο σεμιναρίου αλλά και αναθεώρησης του συστήματος ασφάλειας στα κρατητήρια του Ηρακλείου.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πατρίς η ψευδοροφή που υπάρχει στον χώρο των κρατητηρίων προστατεύεται από συρμάτινο πλέγμα.
Μόνο ο φωτισμός βρίσκεται εκτός πλέγματος.
Αναφέρεται λοιπόν ότι ο 28χρονος εισερχόμενος στον χώρο των μπάνιων, κατάφερε να «ξηλώσει» τον φωτισμό, από το κενό που δημιουργήθηκε κατάφερε να «τρυπώσει» στον αεραγωγό και ακολουθώντας τις καλωδιώσεις οδηγήθηκε προς την έξοδο.

Πηγές ενημέρωσης ανέφεραν ότι λόγω αναγκαιότητας αερισμού του χώρου των κρατητηρίων (τα οποία ζέχνουν) κάποιες φορές η πλαϊνή πόρτα παραμένει για λίγο ανοιχτή.

Ο 28χρονος “αίλουρος” βγήκε στο προαύλιο, πήδηξε την εξωτερική περίφραξη και εισήλθε στον καταυλισμό των Τσιγγάνων.

Πήρε ταξί

Οι πληροφορίες της εφημερίδας Πατρίς αναφέρουν ότι ο 28χρονος επιβιβάστηκε σε ταξί και μετέβη στην περιοχή των Γουβών όπου διαμένει η σύντροφός του και το παιδί τους.

Εκεί παρέμεινε για περίπου μία ώρα μέχρι που εξαφανίστηκε περιπλανώμενος σε λιόφυτα.

Ήξερε ότι αστυνομικές δυνάμεις τον αναζητούσαν παντού.

Μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τον συνήγορό του πείστηκε τελικά να παραδοθεί βραδινές ώρες της Κυριακής.

«Ήθελα μόνο να δω το παιδί μου» υποστήριξε μετανιωμένος. Όπως είπε, ενώ βρισκόταν στα κρατητήρια, «θόλωσε».

Πίστεψε ότι θα έκανε χρόνια να βγει έξω και ξαφνικά ένιωσε την ανάγκη να δει το παιδί του.

Συναισθηματικά φορτισμένος, ενήργησε σπασμωδικά. Τη στιγμή εκείνη δεν μπορούσε να σκεφτεί το κόστος της παρόρμησης του. Θα ηρεμούσε μόνο αν έβλεπε το παιδί του.

Θα το ρίσκαρε και ό,τι έβγαινε.

Όπως είπε αργότερα, δεν ήθελε να προκαλέσει κακό σε κανένα. Με αφορμή πάντως το συγκεκριμένο περιστατικό, στην επιφάνεια επανέρχεται το σοβαρότατο πρόβλημα καθαριότητας των κρατητηρίων Ηρακλείου.




Το πρόβλημα είναι γνωστό άλλα δυστυχώς άλυτο. Τα κρατητήρια Ηρακλείου όπου υπό νορμάλ συνθήκες οι κρατούμενοι φθάνουν τους 35-40, είναι μία υγειονομική βόμβα.
Αστυνομικοί πληρώνουν από την τσέπη τους για τα καθαριστικά, τα οποία δίνουν στους ίδιους τους κρατούμενους για τον καθαρισμό των μπάνιων.
Η μπόχα είναι αφόρητη και τα πάντα εκεί μέσα είναι μέσα στη βρώμα.
Αστυνομικοί ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι μπαίνουν να μετρήσουν τους κρατούμενους και βγαίνουν ζαλισμένοι από τη δυσωδία.
Ο αέρας είναι αποπνιχτικός.
Με δικά τους έξοδα έχουν βάψει τρεις φορές τα κρατητήρια τον τελευταίο χρόνο.

Οι συνθήκες υγιεινής είναι ανύπαρκτες και απάνθρωπες τόσο για τους κρατούμενους όσο και για τους αστυνομικούς.

Η σύμβαση με την εταιρεία καθαριότητας έχει λήξει από την αρχή του έτους, βρισκόμαστε στα μέσα Φεβρουαρίου και ακόμα οι διαδικασίες για την ανάθεση του έργου βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μέχρι να υπογραφεί η σύμβαση, το πρόβλημα παραμένει για το σύνολο των υπηρεσιών του Αστυνομικού Μεγάρου, πολύ περισσότερο όμως για τον χώρο των κρατητηρίων όπου καθημερινά συνωστίζονται δεκάδες κρατούμενοι.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.