Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΙΝΤΕΟ από Συρία: Δυνάμεις πιστές στον Άσαντ μπαίνουν στην Αφρίν...!!! ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ...

Δείτε το βίντεο με το κομβόι των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων - Δεν έλαβαν υπ' όψιν τις απειλές της Τουρκίας - Ανάμεσά τους είναι αντάρτ...

Συρία: Δυνάμεις πιστές στον Άσαντ μπαίνουν στην Αφρίν

Δείτε το βίντεο με το κομβόι των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων - Δεν έλαβαν υπ' όψιν τις απειλές της Τουρκίας - Ανάμεσά τους είναι αντάρτες αλλά και άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων της Συρίας

Κρατική τηλεόραση της Συρίας δημοσίευσε εικόνες με φιλοκυβερνητικά στρατεύματα Κούρδων να μπαίνουν στο Αφρίν









Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα πληροφόρηση, πρόκειται για Αλαουίτες μαχητές, πιστές στο κόμμα Μπααθ, του προέδρους Άσαντ, που εντάχθηκαν στο σώμα των Κούρδων που δίνει σκληρή μάχη υπεράσπισης του Αφρίν, ενάντι της τουρκικής εισβολής.




Όπως δήλωσε εκπρόσωπος των Σύριων Κούρδων, Μπρουσκ Χασέκε, οι δυνάμεις εισέρχονται σιγά σιγά στην Αφρίν, παρά τις απειλές της Τουρκίας. «Ναι, μονάδες των Συριακών Ενόπλων Δυνάμεων και του FSA εντάχθηκαν στον πυρήνα των Κούρδων του YPG που βρίσκεται στην Αφρίν. Οι κυβερνητικές δυνάμεις ήρθαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους της Αφρίν. Δεν μπορούμε να δώσουμε πληροφορίες για τους αριθμούς, καθώς είναι στρατιωτική πληροφορία».

Σύμφωνα με το Reuters, στις εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση διακρίνονται άνδρες με στολές παραλλαγής να δείχνουν τα όπλα τους και να ανεμίζουν συριακές σημαίες. Τα οχήματα που τους μεταφέρουν πέρασαν από έναν σταθμό ελέγχου που έφερε το έμβλημα μιας κουρδικής δύναμης ασφαλείας.

Χτες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγ, απείλησε ότι αν μπουν συριακές δυνάμεις στην Αφρίν, αυτό θα ήταν καταστροφή, που θα έδινε το «πράσινο φως» για τη διχοτόμηση της χώρας.

Νωρίτερα σε ομιλία του στη Βουλή, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε δηλώσει ότι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η πολιορκία της πόλης από Τούρκους, ενώ αποκάλυψε ότι απέτρεψαν την είσοδο συριακών στρατευμάτων, μετά από συνομιλία και συνεννόηση με το Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.