Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΕ ΘΑ ΦΑΤΕ ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ.... Ο Τσαβούσογλου υποσχέθηκε την τουρκική υπηκοότητα στους απογόνους της οθωμανικής αυτοκρατορίας

Μέλη της οθωμανικής δυναστείας ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη και παραβρέθηκαν σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του σουλτά...

Ο Τσαβούσογλου υποσχέθηκε την τουρκική υπηκοότητα στους απογόνους της οθωμανικής αυτοκρατορίας

Μέλη της οθωμανικής δυναστείας ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη και παραβρέθηκαν σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του σουλτάνου Αμπντουλχαμίντ Β'




Την χορήγηση της τουρκικής υπηκοότητας σε απογόνους της οθωμανικής αυτοκρατορίας, που ζουν στο εξωτερικό, υποσχέθηκε στις 11 Φεβρουαρίου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τσαβούσογλου μαζί με τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Μεβλούτ Γιουσάλ, συναντήθηκαν με μέλη της οθωμανικής βασιλικής οικογένειας στο παλάτι Γιλντίζ της Πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του σουλτάνου Αμπντουλχαμίντ Β'.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε την εκδήλωση με τίτλο «Κατανοώντας τον Σουλτάνο Αμπντουλχαμίντ Β’ στην επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατό του», «συμβολική σημαντική τελετή» και υποσχέθηκε να χορηγήσει την τουρκική υπηκοότητα σε όσους από τους απογόνους της οθωμανικής αυτοκρατορίας δεν την διαθέτουν.



«Επιθυμούμε να χορηγήσουμε την τουρικική υπηκοότητα σε όλους εκείνους που δεν την έχουν. Εγώ προσωπικά θα ασχοληθώ με αυτό το ζήτημα σε συνεργασία με τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου. Σε πολλά μέρη λέμε στις τοπικές μας αποστολές ότι αν υπάρχει έστω και ένα μέλος της οθωμανικής δυναστείας θα πρέπει να δείξουν μεγάλο ενδιαφέρον γι' αυτό.




Αυτή είναι επίσης μία εντολή από τον πρόεδρό μας,, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Ο ίδιος, πρόσθεσε πως ο τουρκικός λαός είναι υπερήφανος για την οθωμανική αυτοκρατορία.

Μία ημέρα πριν τις δηλώσεις Τσαβούσογλου ο Τούρκος πρόεδρος με αφορμή την εκδήλωση για τον σουλτάνο Αμπντουλχαμίντ Β' είχε αναφέρει πως «Η δημοκρατία είναι συνέχεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας».

Ο σουλτάνος Αμπντουλχαμίντ Β' βασίλεψε από το 1876 μέχρι το 1908 και η πρόσφατη τηλεοπτική σειρά για τα τελευταία 13 χρόνια του σουλτάνου στον θρόνο με τίτλο «Payitaht Abdülhamit» (Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας) στο κρατικό κανάλι TRT έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του τουρκικού τηλεοπτικού κοινού. protothema.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.