Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σίγουρα θα τους φωνάξει η Γιάμαλη στην εκπομπή της στην ΕΡΤ να κάνουν τα παράπονά τους... ΟΧΙ;;;

Μετά τις νέες απολύσεις πριν λίγες μέρες στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ "Στο Κόκκινο", η ιδιοκτησία του σταθμού απαγόρευσε τρ...


Μετά τις νέες απολύσεις πριν λίγες μέρες στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ "Στο Κόκκινο", η ιδιοκτησία του σταθμού απαγόρευσε τρεις εκπομπές που είχαν προγραμματίσει οι απεργοί.






omadaalithias.gr: Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, βρέθηκαν στο στούντιο του σταθμού η Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, πρόεδρος της Left Media, ο Κώστας Νικόλτσιος, διευθύνων σύμβουλος και ο Δημήτρης Στούμπος, μέλος του Δ.Σ., οι οποίοι δεν επέτρεψαν τη μετάδωση των απεργιακων εκπομπών.



Από την πλευρά της βέβαια η Left Media δίνει τη δική της εκδοχή:

«Μία ομάδα εργαζομένων εξήγγειλε 6ωρο δικό της ενημερωτικό πρόγραμμα, λειτουργώντας ως ντε φάκτο "ιδιοκτησία" και "διεύθυνση" του σταθμού, χωρίς μάλιστα καμία εξουσιοδότηση ή συνεννόηση με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ. Μάλιστα, μετά από 2 ώρες συζητήσεων, απορρίφθηκε από την εκπρόσωπο των εργαζόμενων πρόταση του διευθύνοντος συμβούλου να γίνει εκπομπή με συμμετοχή τόσο μελών της διοίκησης, όσο και εκπροσώπων όλων των εργαζομένων, ώστε ο διάλογος να είναι δημόσιος και πλήρης, όπως επιτάσσει και η στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία. Τελικά, η εκπομπή πραγματοποιήθηκε χωρίς την εκπροσώπηση της διοίκησης της εταιρείας.




Αυτές οι πρωτοφανείς και αυθαίρετες κινήσεις για αριστερό σταθμό που υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται την πολυφωνία, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Πολύ περισσότερο όταν νοοτροπίες κατάληψης της συχνότητας τορπιλίζουν τις προσπάθειες για διάλογο. Το ραδιόφωνο δεν ανήκει σε κάποιους από τους εργαζόμενους. Ανήκει σε όλους τους εργαζόμενους, ανήκει στους ακροατές και τις ακροάτριες, ανήκει στον κόσμο της αριστεράς που συνεχίζει να το στηρίζει. Αν οι εργαζόμενοι συνεχίσουν σε αυτή τη λογική, κανένας διάλογος για τη βιωσιμότητα του ραδιοφώνου δεν είναι δυνατός».



Η Απεργιακή Επιτροπή των Εργαζομένων στον «105.5 Στο Κόκκινο» διάβασε με «έκπληξη» την ανακοίνωση του Δ.Σ. της Left Media.
«Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του σταθμού, την Παρασκευή 9/2, αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα (27 υπέρ – 1 λευκό), τη χρήση του αέρα κατά τη διάρκεια της απεργίας, με ευθύνη της απεργιακής επιτροπής» λένε κι αφού εξιστορούν τα γεγονότα, διαψεύδουν τη διοίκηση:






«Δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτή η νέα κατάφωρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας από την πλευρά του Δ.Σ., τη στιγμή μάλιστα κατά την οποία, όπως τα ίδια τα μέλη του μας έλεγαν, “είμαστε πολύ κοντά σε λύση”. Σε κάθε περίπτωση, κρατάμε από την ανακοίνωση την αποστροφή που αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι στην τελευταία μας Γ.Σ. κάνουμε λόγο “για πρώτη φορά” για μείωση του μισθολογικού κόστους. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν τα μέλη του Δ.Σ. καταλαβαίνουν με την πέμπτη φορά αυτό που δεχόμαστε ή απλά το γράφουν για να δικαιολογήσουν τις ώς τώρα ανακοινώσεις τους που μας χαρακτήριζαν “αδιάλλακτους”».






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.