Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συγκλονίζει μέλος του "Γαύδος": "Εκείνη την ώρα τρομάζεις, δεν ξέρεις που θα φτάσουν - Πιστεύαμε πως το κάνει εκφοβιστικά - Αν δεν αντιδρούσε ο καπετάνιος…"

. Νέα μαρτυρία για τις δραματικές ώρες πάνω στο περιπολικό "Γαύδος" το βράδυ της περασμένης Δευτέρας - Μέλος του πληρώματος πε...

Ίμια: Οι ζημιές στο «Γαύδος» και οι μαρτυρίες του πληρώματος για τα δραματικά λεπτά | Newsit.gr
.

Νέα μαρτυρία για τις δραματικές ώρες πάνω στο περιπολικό "Γαύδος" το βράδυ της περασμένης Δευτέρας - Μέλος του πληρώματος περιγράφει την προκλητικότητα των Τούρκων και του πληρώματος του πλοίου Umut - "Δεν είχαμε ξαναδεί τέτοια προκλητικότητα" λέει - Το… χαβά τους οι Τούρκοι: Το "Γαύδος" έπλεε σε τουρκικά χωρικά ύδατα - Ανταλλάσσουν πυρά τα υπουργεία Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας






Στιγμές δραματικές. Λεπτά τρόμου. Αγωνία γιατί οι… απέναντι είναι απρόβλεπτη. Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες έρχονται στο φως για τα όσα έγιναν στα Ίμια την περασμένη Δευτέρα το βράδυ, όταν το τουρκικό πλοίο (σ.σ. περιπολικό στα… χαρτιά, πολεμικό στην πραγματικότητα) Umut εμβόλισε το ελληνικό περιπολικό «Γαύδος».


Είναι οι μαρτυρίες μελών του πληρώματος. Ανθρώπων που διηγήθηκαν στους δικούς τους ανθρώπους (συγγενείς, φίλους) τα όσα έζησαν. Τα όσα σκέφτηκαν όταν το τουρκικό πλοίο έπεσε πάνω στο «Γαύδος».




Η στιγμή του εμβολισμού ήρθε στο φως μέσα από δυο συγκλονιστικά video που δημοσίευσε η Καθημερινή. Βίντεο που σύμφωνα με πληροφορίες έδειξε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ. Βίντεο που δείχνουν καρέ καρέ πως το τουρκικό πολεμικό πέφτει πάνω στο ελληνικό πλοίο.

Οι Τούρκοι αναπαράγουν «ξερά» τα video και…επιμένουν ότι τη στιγμή της σύγκρουσης το ελληνικό πλοίο ήταν μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα (!) και πως ο Τούρκος καπετάνιος προειδοποίησε να… απομακρυνθεί! Τα βίντεο (τρία συνολικά) βρίσκονται ήδη στα χέρια και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.




Ήρθαν στο φως την ώρα που οι γείτονες συνεχίζουν το… χαβά τους και προκαλούν. Αυτή τη φορά με επίθεση στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Μια πρόκληση που έφερε αυστηρή απάντηση από το ελληνικό ΥΠΕΞ.




Έτσι έζησαν τη νύχτα στα Ίμια

«Πιστεύαμε ότι το κάνει εκφοβιστικά και ότι θα σταματούσε. Δεν ήταν, άλλωστε, η πρώτη φορά που βλέπαμε τέτοιου είδους επιθετικότητα» φέρονται να έχουν πει σε δικούς τους ανθρώπους μέλη του πληρώματος του «Γαύδος», σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.

«Βλέπουμε το τουρκικό σκάφος να έρχεται κατά πάνω μας. Πιστεύαμε ότι το κάνει εκφοβιστικά και ότι θα σταματούσε. Δεν ήταν, άλλωστε η πρώτη φορά που βλέπαμε τέτοιου είδους επιθετικότητα. Αυτό όμως δεν είχε ξαναγίνει. Όταν έφτασε στα 50-60 μέτρα από εμάς, ήμασταν πια σίγουροι ότι δεν μπλοφάρει. Δεν έκοψε ταχύτητα, δεν άλλαξε κατεύθυνση.

Ο καπετάνιος κατάλαβε ότι πρέπει να αντιδράσει άμεσα, όπως και έκανε. Ανέπτυξε ταχύτητα και το τουρκικό σκάφος μας χτύπησε στην πρύμνη. Αν δεν αντιδρούσαμε, θα μας έβρισκε στη μέση του πλοίου και θα μας βούλιαζε.

Εκείνη την ώρα τρομάζεις, γιατί δεν ξέρεις μέχρι που είναι διατεθειμένοι να φτάσουν και τι εντολές έχουν πάρει», λέει το πλήρωμα για τη νύχτα της 12ης Φεβρουαρίου στα Ίμια.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.