Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μια άγνωστη ιστορία που αφορά τους Έλληνες: Όταν ο Ιούλιος Βέρν έφτασε στην Σαντορίνη

Ο διάσημος Γάλλος μυθιστοριογράφος Ιούλιος Βερν ήταν μεταξύ άλλων ανάμεσα στους ξένους που έφτασαν στη Σαντορίνη για να παρακολουθήσουν ...


Ο διάσημος Γάλλος μυθιστοριογράφος Ιούλιος Βερν ήταν μεταξύ άλλων ανάμεσα στους ξένους που έφτασαν στη Σαντορίνη για να παρακολουθήσουν την δραστηριότητα του ηφαιστείου κατά τα έτη 1866-1870. Οι εμπειρίες όσων έζησε στο νησί, φαίνεται ότι αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τα επόμενα μυθιστορήματά του.




Η Σαντορίνη αναφέρεται αργότερα στο βιβλίο “20.000 λεύγες κάτω από την θάλασσα” (1870) και ήταν η έμπνευση για το βιβλίο “Η Μυστηριώδης Νήσος” (1874), όπου, μάλιστα, ο καπετάνιος Νέμο και το πλήρωμα του παρακολουθούν μια ηφαιστειακή έκρηξη. Ο καπετάνιος Νέμο, αναφέρεται και στα δύο παραπάνω μυθιστορήματα, ως μία επιστημονική διάνοια που τριγυρίζει στα βάθη της θάλασσας μέσα στο υποβρύχιό του, τον Ναυτίλο.

Ο ήρωας του Ιουλίου Βερν, πολλά χρόνια μετά, δίνει το όνομά του στο προσεχές διεθνές συνέδριο για τα 150 χρόνια μελέτης των ηφαιστείων της Σαντορίνης. Στις 3-5 Νοεμβρίου 2016 λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Π.Μ. Νομικού το Διεθνές Συνέδριο ΝΕΜΟ: 150 Χρόνια Μελέτης των Ηφαιστείων της Σαντορίνης (1866-2016).

Πηγή: atlantis-santorini



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.