Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ... Σε μαύρη απελπισία οι Τούρκοι – Δεν μπορούν να νικήσουν τους Κούρδους και κάνουν τα «κοκοράκια» στο Αιγαίο

Με το τουρκικό ηθικό στο πάτωμα, το αξιόμαχο του τουρκικού στρατού να κρίνεται στη Συρία και να διαπιστώνεται εξαιρετικά χαμηλό, ο αρ...

Σε μαύρη απελπισία οι Τούρκοι – Δεν μπορούν να νικήσουν τους Κούρδους και κάνουν τα «κοκοράκια» στο Αιγαίο

Με το τουρκικό ηθικό στο πάτωμα, το αξιόμαχο του τουρκικού στρατού να κρίνεται στη Συρία και να διαπιστώνεται εξαιρετικά χαμηλό, ο αρχηγός των τουρκικών Δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ, προχώρησε σε μια «λεονταρίστικη» δήλωση μετά την επίσκεψή του στην τουρκική Στρατιά του Αιγαίου που εδρεύει στη Σμύρνη.







«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να γίνει το Αιγαίο μια θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας. Επιθυμούμε τα υπάρχοντα προβλήματα του Αιγαίου να επιλυθούν στα πλαίσια της καλής γειτονίας. Από την άλλη όμως, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας που έχουν αποτρεπτική ισχύ, είναι αποφασισμένες να υποστηρίξουν σε όλες τις θάλασσες μας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας που προκύπτουν από τις Διεθνείς Συνθήκες και διεθνές δίκαιο» δήλωσε ο Ακάρ.

Ο ίδιος συνέχισε και υποστήριξε πως η Άγκυρα ελέγχει τα Ιμια αλλά και όλο το Αιγαίο!




«Δεν ελέγχουμε μόνο τα Καρτνάκ (Ίμια ). Αλλά ελέγχουμε και όλο το Αιγαίο. Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε επιχειρήσεις και στην Εφρίν και να ελέγχουμε ταυτόχρονα την ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο» δήλωσε ο Τούρκος αρχηγός.

Η πραγματικότητα βεβαίως φανερώνει ότι οι Τούρκοι έχουν στρατιωτικά καταρρεύσει.

Το είδαμε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2016, στην πρώτη τους εισβολή στη Συρία, στην επιχείριση «Ασπίδα του Ευφράτη».

Καταλάμβαναν με ευκολία τις πόλεις που είχαν συμφωνήσει εκ των προτέρων με το Ισλαμικό Κράτος να τους παραδώσει και όταν οι τζιχαντιστές αποφάσισαν να αντισταθούν στην Αλ Μπαμπ, μια πόλη μεγέθους σαν τη Θήβα, οι Τούρκοι κόλλησαν.

Επί τρεις μήνες μια τουρκική δύναμη από 10.000 Τούρκους στρατιώτες και 5.000 μισθοφόρους τζιχαντιστές πολιορκούσαν την Αλ Μπαμπ που υπερασπίζονταν μόλις 600 τζιχαντιστές.

Το Ισλαμικό Κράτος σε κάποιες περιπτώσεις πραγματοποίησε και εντυπωσιακές καταδρομικές αντεπιθέσεις καταστρέφοντας πολλά τουρκικά τανκς.

Τελικά οι Τούρκοι πήραν την Αλ Μπαμπ, αφού πλήρωσαν λύτρα στους τζιχαντιστές για να την αφήσουν.

Τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη τουρκική εισβολή στη Συρία, η επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», όπου δύο τουρκικές μεραρχίες (20.000 άνδρες) και 5.000 μισθοφόροι τους τζιχαντιστές επιτίθενται από τις 20 Ιανουαρίου στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.

Είκοσι ημέρες μετά ο τουρκικός στρατός δεν έχει να δείξει καμία στρατιωτική επιτυχία, ενώ ανακοινώνουν ψεύτικες απώλειες Κούρδων μαχητών στα πλαίσια της προπαγάνδας τους.





Οι 10.000 Κούρδοι μαχητές που υπερασπίζονται την Εφρίν δεν έχουν ούτε τανκς, ούτε αεροπλάνα.

Οι Τούρκοι τους βομβαρδίζουν από αέρα και στεριά, με ό,τι έχουν, αλλά ο τουρκικός στρατός είναι ανίκανος για μια ακόμη φορά να προελάσει, ενώ όσο περνάνε οι ημέρες αυξάνονται συνεχώς οι τουρκικές απώλειες σε άνδρες και τανκς.

Οι Τούρκοι έχουν βάλει εμπροσθοφυλακή και επιτίθενται οι μισθοφόροι τους ισλαμιστές και εκείνοι ακολουθούν από πίσω ή μέσα από τα τανκς τους. Ωστόσο, ακόμα και έτσι, οι ελαφρά οπλισμένοι Κούρδοι τους νικάνε όπου τους πετυχαίνουν.

Ο Χουλουσί Ακάρ μπορεί να δηλώνει ό,τι θέλει, αλλά γνωρίζει καλύτερα από όλους, ότι εάν τολμήσει και ξεμυτίσει στο Αιγαίο η ήττα που θα υποστεί θα είναι συντριπτική.

Οι Τούρκοι δεν διαθέτουν υπεροπλία σε μαχητικά αεροπλάνα ούτε σε ναυτικό απέναντι στην Ελλάδα. Το πεζικό τους, το γνωρίζουμε και από την εισβολή στην Κύπρο, είναι χαμηλοτάτου επιπέδου ανατολίτικο ασκέρι, δίχως παιδεία και δίχως ηρωισμό. Το ίδιο πεζικό το βλέπουμε και τώρα στη Συρία να εξευτελίζεται.

Οπότε ο Χουλουσί Ακάρ ας μην παριστάνει το «λιονταράκι» και ας κοιτάξει να διασώσει όση αξιοπρέπεια του απομένει στη Συρία, διότι βλέπουν οι γειτονικοί λαοί πόσο αστεία περίπτωση είναι ο τουρκικός στρατός και σχεδιάζουν νέους χάρτες.

Επίσης, σε ό,τι αφορά την ανατολική Μεσόγειο, ο ενωμένος ελληνικός, ισραηλινός και αιγυπτιακός στόλος και μαζί και ο αμερικανικός 6ος στόλος, έχουν άλλη άποψη και εάν τα τουρκικά καράβια τολμάνε ας πάνε να διεκδικήσουν θάλασσα.tribune.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.