Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κυβέρνηση - ΤΣΙΡΚΟ! Ο Τσίπρας καταργεί το επίδομα ενοικίου που ο ίδιος θεσμοθέτησε μετά το σάλο με την Αντωνοπούλου!

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να καταργήσει τη σχετική διάταξη, που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επί...


Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να καταργήσει τη σχετική διάταξη, που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου
Δεν έχει προηγούμενο η σύγχυση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση της τελευταίες ώρες, μετά το σάλο που έχει προκληθεί με το επίδομα ενοικίου που έπαιρνε η Ράνια Αντωνοπούλου.






Εν τέλει, η κυβέρνηση έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης η οποία χωρίς να ζητήσει συγγνώμη, για το γεγονός ότι πήρε κρατικό χρήμα για να πληρώσει δαπάνη του δημοσίου για τη διαμονή της στο Κολωνάκι, είχε δηλώσει ότι θα επιστρέψει τα 23.000 ευρώ, σαν να... μην τρέχει τίποτα.
Ελάχιστη ώρα αργότερα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αποφάσισε να καταργήσει τη σχετική διάταξη, που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου. Το ενδεικτικό της σύγχυσης ήταν ότι ο ίδιος είχε θεσπίσει αυτό το μέτρο, προφανώς μέχρι να ανακαλυφθεί και να αναγκαστεί να το καταργήσει. Με αυτό βέβαια αποδεικνύει περίτρανα πως «το νόμιμο δεν είναι και ηθικό», όπως ο ίδιος διατυμπάνιζε, αλλά προφανώς δεν τηρεί.




Το ψέμα για τα 23.000 ευρώ και οι καταγγελίες για μεθοδεύσεις

Με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η κ. Δήμητρα Χαλικιά -πρώην Γενική Γραμματέας Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, που είχε παραιτηθεί καταγγέλλοντας την προϊσταμένη της, αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου για ατασθαλίες σχετικές με το ΑΣΕΠ- επανέρχεται με καταγγελίες για δυο ακόμα μεθοδεύσεις που, κατά την ίδια, είναι σκανδαλώδεις.

Από την άλλη, πλευρά μπορεί η κυρία Αντωνοπούλου να δήλωσε ότι δεν έκανε ποτέ αίτηση για να λάβει το επίδομα, θέλοντας να υποστηρίξει ότι αποτελούσε κομμάτι της αμοιβής της, όμως το επίσημο έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, τη διαψεύδει πανηγυρικά

«Διευκρινίζω ότι ως βουλευτής Επικρατείας, κατά τη διάρκεια της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν αιτήθηκα να λάβω την εν λόγω επιδότηση, παρότι την δικαιούμουν. Πολλούς μήνες μετά της θεσμοθέτησή της πληροφορήθηκα ότι ως εξωκοινοβουλευτικό μέλος της κυβέρνησης δικαιούμαι επιδότηση, και μάλιστα από συναδέλφους μου. Έτσι κατέθεσα αίτηση και έκτοτε έλαβα συνολικά 23.000 ευρώ για δύο χρόνια. Από τον Αύγουστο 2017, οπότε έληξε η περίοδος για την οποία είχα αιτηθεί την επιδότηση, σταμάτησα να την λαμβάνω, καθώς δεν κατέθεσα νέα αίτηση» αναφέρει χαρακτηριστικά.




Όπως προκύπτει ωστόσο από το επίσημο έγγραφο του υπουργείου Εργασίας -θυμίζουμε ότι η Ράνια Αντωνοπούλου είναι αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας- είναι η ίδια η κυρία Αντωνοπούλου που ζήτησε να της χορηγηθεί το επίδομα ενοικίου με αίτηση που κατέθεσε στις 11 Απριλίου του 2016. Στη συνέχεια, με απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Εργασίας στις 13 Δεκεμβρίου 2017 η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου αιτήθηκε και έλαβε επιδόματα τεσσάρων μηνών από 1η Αυγούστου έως 30 Νοεμβρίου του 2017 ύψους 4.000 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.