Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καταγγελίες σοκ- Δάσκαλοι παρενοχλούν σεξουαλικά καθαρίστριες δημοτικών σχολείων

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες ότι καθαρίστριες δημοτικών σχολείων έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από δασκάλους και διευθυντές. Τα πε...


Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες ότι καθαρίστριες δημοτικών σχολείων έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από δασκάλους και διευθυντές.

Τα περιστατικά αυτά έφεραν στο φως της δημοσιότητας οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Προσωπικού Καθαριότητας Βόρειας Ελλάδας και Θεσσαλίας και το Σωματείο Καθαριστριών "Ο Ευκλείδης".






Ο Σιδέρης Κωνσταντινίδης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και μέλος της Διοικητικής Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, έγινε ο ίδιος αποδέκτης της καταγγελίας μίας εργαζόμενης ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον διευθυντή της.




"Υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα περιστατικά, κυρίως σε σχολεία επαρχιακών περιοχών του Νομού Θεσσαλονίκης. Μιλήσαμε με τους αρμόδιους και μας είπαν να καταγγείλουμε τα περιστατικά και να κάνουμε μήνυση εις βάρος των θυτών. Ποια γυναίκα, όμως, θα δεχτεί να χάσει τη δουλειά της, γιατί μπορούν να την απολύσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή".

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συνδέσμου Προσωπικού Καθαριότητας Βόρειας Ελλάδας και Θεσσαλίας Μαρία Κοσμίδου, στο παρελθόν μία συνάδελφος της στη Νεάπολη δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι και τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ έβγαζε τα σκουπίδια.

Πολλά είναι τα προβλήματα των περίπου 9.500 συμβασιούχων καθαριστριών των δημόσιων σχολείων της χώρας, που θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία τη Δευτέρα διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία.

Πηγή πληροφοριών: Espresso




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.