Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στην «αντεπίθεση» η τοπική αστυνομία – Τι απαντά στις καταγγελίες της οικογένειας Λαγούδη

Στο στόχαστρο της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη έχει βρεθεί ουκ όλιγες φορές η ελληνική αστυνομία. Οι συγγενείς της 44χρονης κατηγο...



Στο στόχαστρο της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη έχει βρεθεί ουκ όλιγες φορές η ελληνική αστυνομία. Οι συγγενείς της 44χρονης κατηγορούν τους αστυνομικούς για σημαντικές παραλείψεις ενώ διαψεύδουν ότι η Ειρήνη Λαγούδη αυτοκτόνησε...





Σχεδόν ένα μήνα μετά τον θάνατό της 44χρονης από την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, το μυστήριο εξακολουθεί να είναι πυκνό. Πώς πέθανε η Ειρήνη Λαγούδη; Ήταν αυτοκτονία όπως αρχικά είχε πει και ο ιατροδικαστής ή πρόκεται για δολοφονία όπως ισχυρίζεται η οικογένεια;

«Πόλεμος» με την αστυνομία



Για πρώτη φορά, το συνδικαλιστικό όργανο των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας, παίρνει επίσημα και δημόσια θέση, αναφορικά με τις καταγγελίες της οικογένειας της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη, σχετικά με τους χειρισμούς της τοπικής αστυνομίας, γύρω από την υπόθεση.

Όπως αναφέρει η Ένωσης Αξιωματικών Δυτικής Ελλάδας της ΕΛ.ΑΣ.:

«Με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων που αφορούν την διερεύνηση των συνθηκών θανάτου 44χρονης ημεδαπής στην περιοχή της Ακαρνανίας, η Ένωσή μας θέλει να εκφράσει την απόλυτη εμπιστοσύνη της προς τις αστυνομικές αρχές που έχουν αναλάβει τις έρευνες, καθώς και τις δικαστικές αρχές που προΐστανται αυτών.

Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν αποδείξει πως λειτουργούν με επαγγελματισμό, αμεροληψία, μεθοδικότητα και πάνω από όλα με αποτελεσματικότητα και μπορούν να φέρουν εις πέρας σοβαρές και δύσκολες υποθέσεις.


Σεβόμενοι τη μυστικότητα της προανάκρισης, τον πόνο της οικογένειας της εκλιπούσης καθώς και τις προσπάθειες των συναδέλφων μας για την διαλεύκανση της υπόθεσης, θεωρούμε πως δημόσιες τοποθετήσεις που θίγουν το κύρος των Αρχών και προσβάλουν την αξιοπρέπεια των αστυνομικών, είναι καταδικαστέες, δεν βοηθούν στην αποκάλυψη της αλήθειας και προκαλούν δυσχέρειες στις έρευνες των αστυνομικών και δικαστικών αρμόδιων Αρχών».

Οι καταγγελίες της οικογένειας Λαγούδη
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι συγγενείς της Ειρήνης Λαγούδη έχουν καταφερθεί με δημόσιες δηλώσεις τους εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας, κατηγορώντας την για ολιγωρία, παραλείψεις και ανικανότητα.

Τελευταίο παράδειγμα οι δηλώσεις του αδελφού της 44χρονης, που ξέσπασε πριν δύο μέρες μιλώντας στην εκπομπή Tatiana Live με την Τατιάνα Στεφανίδου.

Διαβάστε τι είχε πει ο αδελφός της Ειρήνης Λαγούδη:




«Καλά κάνουν οι εθελοντές και μπράβο τους. Η Αστυνομία πού είναι; Πρέπει δηλαδή να βάλουμε εθελοντές;… Αίρω την εμπιστοσύνη μου στην ελληνική αστυνομία και στους κύκλους που διαρρέουν για αυτοκτονία. Είναι ντροπή τους! Στείλανε τη δικογραφία στον εισαγγελέα; Και γιατί δεν έστειλαν μαζί και το πόρισμα της πυροσβεστικής αφού είναι εμπρησμός; Το αμάξι γιατί το φόρτωσαν άρον άρον μέσα στη νύχτα; Γιατί δε μας λένε από ποιον αγόρασε το αυτοκίνητο η αδερφή μου; Υπάρχει μέσα στην ασφάλεια άτομο που είναι συγγενής ατόμου που καλέστηκε πολλές φορές (για κατάθεση); Αυτά δε μας τα απαντάει όμως η αστυνομία…


Κατ’ εμέ είναι ανίκανοι. Δεν έχουν τα μέσα και τους πόρους. Και πληρώσω εγώ και η αδερφή μου την ανικανότητά τους με το να λένε «αυτοκτονία»; Εδώ ήρθαν δύο αστυνομικοί με πολιτικά και ψάχναν κάτι θάμνους! … Είδα ένα άγχος από την αρχή. Δεν είχανε δει βίντεο, δεν είχαν δει κάμερες και άρχισαν να διαρρέουν ότι είναι αυτοκτονία. Με έχουν πιάσει 10 άνθρωποι που είδαν το αμάξι και μου λένε «πού να πάμε να καταθέσουμε; Αύριο θα μας βρούνε στα χαντάκια»!»

Με πληροφορίες από: sinidisi, Tatiana Live

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.