Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η στεριά έγινε θάλασσα – Τα νερά του Πηνειού κάλυψαν τα πάντα – Αγώνας για το εγκλωβισμένο ζευγάρι ηλικιωμένων

Το πέρασμα της κακοκαιρίας φέρνει πλημμύρες και καταστροφές στα Τρίκαλα. Σε «θάλασσα» έχουν μετατραπεί... οι παραποτάμιες περιοχές του Θεσ...


Το πέρασμα της κακοκαιρίας φέρνει πλημμύρες και καταστροφές στα Τρίκαλα. Σε «θάλασσα» έχουν μετατραπεί...
οι παραποτάμιες περιοχές του Θεσσαλικού κάμπου στα Τρίκαλα λόγω της κακοκαιρίας. Συγκεκριμένα, χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης είναι γεμάτα λασπόνερα, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Φαρκαδόνας.




Η εικόνα που παρουσιάζει όλη η περιοχή είναι απίστευτη! Στο χωριό Κεραμίδι που είναι η συμβολή του Ενιπέα ποταμού με τον Πηνειό, ο όγκος του νερού είναι τεράστιος.




Τα νερά από την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων και της Καρδίτσας, κατεβαίνουν προς τα κάτω. Κτηνοτρόφοι από το Ζάρκο δεν έχουν πρόσβαση στις κτηνοτροφικές μονάδες, καθώς από την πλημμύρα ο δρόμος έχει καλυφθεί και αναγκάζονται όπως δήλωσαν στην κάμερα, να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα από το βουνό, κουβαλώντας τα πράγματά τους με μουλάρια.
Πρόβλημα σε οικισμούς μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί. Οι εικόνες είναι από την γέφυρα της Ε65 μέχρι και την περιοχή του Ζάρκου και Πηνειάδας. Για το διαχρονικό πρόβλημα με τις πλημμύρες της περιοχής, μίλησε ο κάτοικος του Κεραμιδίου κ. Βασίλης Μπούτας.

«Θάλασσα» ο κάμπος από τα νερά του Πηνειού


Κατολίσθηση έκοψε δρόμο στα δύο
Από το πρωί της Κυριακής μηχανήματα επιχειρούν στο σημείο που βλέπετε στις επόμενες φωτογραφίες, προσπαθώντας να δώσουν πρόσβαση στη Κόρη Τρικάλων, όπου έχει αποκλειστεί ένα ζευγάρι ηλικιωμένων.

Το έδαφος στο συγκεκριμένο σημείο που σημειώθηκε η κατολίσθηση είναι σαθρό και η συνεχόμενη βροχή δημιούργησε περαιτέρω προβλήματα.





Εν τω μεταξύ παραμένει εκ νέου από το πρωί της Κυριακής ο δρόμος Ξυλοπάροικο – Πιαλεία, καθώς σημειώθηκε νέα κατολίσθηση.

Η κυκλοφορία είχε διακοπεί το μεσημέρι του Σαββάτου για κάποια στιγμή, ωστόσο αποκαταστάθηκε χάρη σε υπεράνθρωπες προσπάθειες χειριστών μηχανημάτων. Νέα ισχυρότερη ωστόσο κατολίσθηση σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, η οποία και έκοψε στα δύο το δρόμο.



Πηγή: trikalaola.gr, trikalavoice.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.