Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ανθρώπινα κτήνη στο ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Λίντσαραν ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ φοιτητή Θεολογίας για βλασφημία (ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ο φόνος του 23χρονου φοιτητή Μάσαλ Χαν πέρυσι είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην κοινή γνώμη και νέα ερωτήματα σχετικά με την κατάχρηση το...


Ο φόνος του 23χρονου φοιτητή Μάσαλ Χαν πέρυσι είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην κοινή γνώμη και νέα ερωτήματα σχετικά με την κατάχρηση του αυστηρού νόμου κατά της βλασφημίας, ο οποίος προβλέπει την επιβολή της εσχάτης των ποινών για όποιον προσβάλει το ισλάμ ή τον προφήτη Μωάμεθ.






Ο δικηγόρος Αμιρουλάχ Τσαμκάνι δήλωσε στο Reuters ότι ένας από τους 31 κατηγορούμενους καταδικάστηκε σε θάνατο, πέντε σε ισόβια και οι υπόλοιποι 25 σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση.




Το δικαστήριο αθώωσε 26 από τους συνολικά 57 ανθρώπους εναντίον των οποίων είχαν απαγγελθεί κατηγορίες.

Οι κατηγορούμενοι είναι φοιτητές, καθηγητές και κάποια στελέχη του πανεπιστημίου Άμπντουλ Ουάλι Χαν, το οποίο έχει πάρει το όνομά του από έναν κοσμικό πολιτικό ηγέτη στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Όλοι είχαν δηλώσει αθώοι.

Ο Χαν ήταν ένας φοιτητής Θρησκευτικών γνωστός για τις πνευματικές του αναζητήσεις, ο οποίος συχνά συζητούσε για κοινωνικά, πολιτικά και θρησκευτικά ζητήματα.

Δέχθηκε επίθεση μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου και φονεύθηκε από ένα πλήθος στις 13 Απρίλιου, μία ημέρα αφού είχε μια συζήτηση για τη θρησκεία.

Δείτε το βίντεο με την δολοφονία του...





newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.