Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ... Η Τουρκία έστειλε ακόμα 500 Τουρκμένους μισθοφόρους να πολεμήσουν τους Κούρδους στην Εφρίν

Η Τουρκία ρίχνει και άλλες παραστρατιωτικές δυνάμεις μισθοφόρων της στη μάχη της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία. Μια νέα δύναμη από 500 ...

Η Τουρκία έστειλε ακόμα 500 Τουρκμένους μισθοφόρους να πολεμήσουν τους Κούρδους στην Εφρίν

Η Τουρκία ρίχνει και άλλες παραστρατιωτικές δυνάμεις μισθοφόρων της στη μάχη της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία. Μια νέα δύναμη από 500 ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), ξυρισμένων και ντυμένων με στολές παραλλαγής και μαύρα μπερέ, για να μοιάζουν με στρατιώτες και όχι με ισλαμιστές συμμορίτες, συμμετέχουν από την Κυριακή στην επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», δηλαδή στην τουρκική επίθεση στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν.







Ωστόσο, όπως μπορείτε να δείτε και στην κεντρική φωτογραφία, οι άνδρες αυτοί φέρουν την τουρκική σημαία ως λάβαρό τους.

Οι 500 ισλαμιστές μισθοφόροι εκπαιδεύτηκαν και εξοπλίστηκαν από τον τουρκικό στρατό και διοικούνται από Τούρκους αξιωματικούς. Είναι Τουρκμένοι της Συρίας, δηλαδή Τούρκοι της Συρίας.




Οι Τουρκμένοι είναι νομαδική τουρκική φυλή που ζούσε διάσπαρτη στα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μετά τον διαμελισμό του οθωμανικού κράτους, πριν 100 περίπου χρόνια, οι Τουρκμένοι συνέχισαν να ζουν στα εδάφη τους στα νέα κράτη που δημιουργήθηκαν, στη βορειοδυτική Συρία και στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Η Τουρκία τους θεωρεί ομογενείς της και τουρκική μειονότητα στη Συρία και στο Ιράκ, όπου και έχει χρηματοδοτήσει τη δημιουργία παραστρατιωτικών τουρκμενικών σωμάτων.

Οι εικονιζόμενοι Τουρκμένοι παραστρατιωτικοί ανήκουν στο λεγόμενο «Σύνταγμα Αλ Χάμζα», αν και η δύναμή τους είναι μεγέθους τάγματος.

Υπάγονται στην «Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ», δηλαδή στον τουρκμενικό στρατό που έχει συγκροτηθεί στη βόρεια Συρία, στον οποίο εκτός από Τουρκμένους της Συρίας συμμετέχουν και Τούρκοι εθελοντές εθνοϊσλαμιστές. Δηλαδή Γκρίζοι Λύκοι και οπαδοί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι άνδρες αυτοί εκπαιδεύονταν επί τέσσερις μήνες από τον τουρκικό στρατό και όπως ισχυρίζεται η τουρκική πλευρά έμαθαν να πολεμάνε μέσα σε πόλεις. Το ποια είναι η πραγματική αξία τους θα κριθεί σύντομα στα πεδία της μάχης, απέναντι στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που υπερασπίζονται την Εφρίν.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.