Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΤΡΑΒΑΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ!!! Βρέφος 11 μηνών πήγε με ωτίτιδα στο Καραμανδάνειο και κόλλησε ιλαρά! Κινείται δικαστικά ο πατέρας

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Το μωρό πήγε στα επείγοντα κατόπιν παρότρυνσης της παιδιάτρου, τη στιγμή που είχε διαγνωστεί εκεί περιστατικό ιλαράς - Κινείται...


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Το μωρό πήγε στα επείγοντα κατόπιν παρότρυνσης της παιδιάτρου, τη στιγμή που είχε διαγνωστεί εκεί περιστατικό ιλαράς - Κινείται νομικά κατά του νοσοκομείου ο πατέρας






Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη σε δημόσιο νοσοκομείο στην Πάτρα. Βρέφος 11 μηνών με ωτίτιδα πήγε με τους γονείς του στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο για να θεραπευτεί και βγήκε με ιλαρά.


Έξαλλος ο πατέρας του βρέφους, ο κ.Αριστείδης, καταγγέλλει στο protothema.gr τα όσα συνέβησαν στο νοσοκομείο και όσα τους είπαν οι γιατροί.




Κατόπιν παρότρυνσης του παιδιάτρου πήγανε το βρέφος στα επείγοντα του νοσοκομείου, τη στιγμή που οι γιατροί μόλις είχαν διαγνώσει ένα περιστατικό ιλαράς. Οι γονείς ζήτησαν να μην εισαχθεί το παιδί στον ίδιο θάλαμο, καθώς λόγω της ηλικίας του δεν είχε εμβολιαστεί για αυτή τη νόσο. Και η απάντηση που πήραν; «εγώ είμαι γιατρός και εγώ θα κρίνω που θα μπει το μωρό».
«Στις 4/2 πήγαμε στα επείγοντα του νοσοκομείου επειδή πόναγε το αυτάκι του βρέφους. Τη στιγμή εκείνη οι γιατροί μόλις είχαν διαγνώσει ένα περιστατικό ιλαράς. Έκανα φασαρία γιατί τους τόνισα πως το παιδί είναι 11 μηνών και δεν έχει κάνει εμβόλιο για την ιλαρά. Δεν υπήρχε καμία οργάνωση και καμία σειρά, να ξεχωρίσουν τα παιδιά ή κάποια απολύμανση στο χώρο δεν ξέρω δεν είμαι αρμόδιος αλλά φαντάζομαι, ώστε να μην κολλήσουν. Τότε ένας γιατρός είπε «εγώ είμαι γιατρός και εγώ θα κρίνω που θα μπει το μωρό». Εγώ είπα εφόσον εσείς κρίνετε ότι όλα είναι εντάξει καλώς.. Και μετά φύγαμε», ανέφερε ο πατέρας.

Αποτέλεσμα ήταν το μωρό να εμφανίσει υψηλό πυρετό και λίγα 24ωρα αργότερα να παραμορφωθεί από τα εξανθήματα. Το μωράκι εισήχθη στο Νοσοκομείο του Ρίου, όπου και νοσηλεύεται την τελευταία εβδομάδα με ιλαρά, μαζί με άλλα πέντε παιδιά και τη μητέρα του βρέφους που κόλλησαν και αυτά, αφού βρίσκονταν στον ίδιο θάλαμο του νοσοκομείου.

ξαναείδα τα πέντε παιδιά που ήταν εκείνη την ημέρα στο περιστατικό και κολλήσανε και αυτά ιλαρά, όπως και η μητέρα του βρέφους. Οι γονείς των παιδιών που μου λέγανε να ηρεμήσω εκείνη την ημέρα για τη φασαρία που έκανα, στο νοσοκομείο του Ρίου μου είπανε τελικά δίκιο έχω. Υπάρχει έξαρση αυτής της αρρώστιας, έχει μεταλλαχτεί ο ιός της ιλαράς και η μητέρα του μωρού είναι σε άθλια κατάσταση σπίτι και μάλλον έχει πάθει και πνευμονία», τόνισε ο πατέρας.





Ο πατέρας δηλώνει στο protothema.gr πως έχει κινηθεί νομικά και έχει κάνει καταγγελία στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Θέλει με αυτό το τρόπο να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των παιδιών σε αυτή την περίοδο που η ιλαρά «θερίζει».

«Έχω κινηθεί νομικά, έχω βάλει δικηγόρο, περιμένω να τελειώσει αυτή η περίεργη κατάσταση που ζω, το άλλο μου παιδί βρίσκεται εδώ και δέκα μέρες στη γιαγιά του και θα βρίσκεται για άλλες ακόμα μέρες εκεί . Δεν διεκδικώ χρήματα αυτό που θέλω είναι να το μάθει ο κόσμος και να ευαισθητοποιηθεί, γιατί αυτή η νόσος είναι ύπουλη, έχει μεταλλαχθεί, έχει πεθάνει κόσμος και θέλει προσοχή…Το μωρό δεν έτρωγε, θρεφόταν με σωληνάκι, τώρα το έχουν καθαρίσει και μπορεί και τρώει», σημείωσε.

«Σεβαστή η καταγγελία», λέει η διευθύντρια του νοσοκομείου

Η διοικήτρια στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, κ. Γεωργιοπούλου, δήλωσε στο protothema.gr πως είναι σεβαστή η καταγγελία του πατέρα του βρέφους και καταλαβαίνει το άγχος του. Υπάρχει μια πιθανότητα να έχει κολλήσει από τη μητέρα και καλεί τον πατέρα να έρθει στο νοσοκομείο για να συζητήσουνε το γεγονός.

«Σεβαστή η καταγγελία του πατέρα του βρέφους για το περιστατικό.. Καταλαβαίνω το άγχος του, αλλά γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια να μην νοσήσει το προσωπικό, όπου δεν έχουμε και κανένα κρούσμα, αλλά και οι υπόλοιποι ασθενείς. Υπάρχει μια πιθανότητα να έχει κολλήσει από τη μητέρα, καθότι η μητέρα είναι ανεμβολίαστη από την ιλαρά. Μπορεί να έχει και δίκιο, αλλά έχουμε ειδικό χώρο για τα παιδιά με ιλαρά. Οι Ρομά είναι μια ευάλωτη ομάδα ανθρώπων που δεν υπακούν στις εντολές μας και είναι δύσκολο να ελεγχθούν. Οι προσπάθειες μας εντατικοποιούνται. Δεν μπορώ να αποκλίσω τη πιθανότητα να έχει όντως νοσήσει το μωρό από το νοσοκομείο, αλλά δεν είναι τόσο απλό να νοσήσει χρειάζεται ένας χρόνος επώασης. Δεν ξέρω τις ακριβείς ημερομηνίες που εισήχθει το παιδί στο νοσοκομείο…Καλούμε τον πατέρα να έρθει στο νοσοκομείο να δούμε το ιστορικό και να μιλήσουμε για το συμβάν»

Δυστυχώς, ήδη θρηνούμε τρεις νεκρούς στη χώρα από την ιλαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.