Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κούρδοι (YPG): Σκοτώσαμε 53 Τούρκους στρατιώτες και τραυματίσαμε 38 – Τούρκοι: Σκοτώσαμε 260 Κούρδους... Ξέρουμε ποιοί λένε ψέμματα!

Η Τρίτη 23 Ιανουαρίου ήταν η τέταρτη ημέρα της επιχείρισης «Κλάδος Ελαίας», δηλαδή της τουρκικής εισβολής στον κουρδικό θύλακα της Εφρί...


Η Τρίτη 23 Ιανουαρίου ήταν η τέταρτη ημέρα της επιχείρισης «Κλάδος Ελαίας», δηλαδή της τουρκικής εισβολής στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.





Πολεμικό ανακοινωθέν που εξέδωσαν την Τρίτη οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), αναφέρει ότι τουλάχιστον 53 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 38 τραυματίστηκαν σε μάχες με τις κουρδικές δυνάμεις στην Εφρίν και στη Μανμπίτζ. Οι Τούρκοι αναγνωρίζουν επισήμως τρεις νεκρούς.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), των οποίων οι YPG είναι η κυρίως συνιστώσα, αναφέρεται ότι καταστράφηκαν αρκετά τουρκικά τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού και σκοτώθηκαν έξι Τούρκοι στρατιώτες σε μάχες στην ύπαιθρο της Εφρίν. Σε άλλη μάχη κοντά στο χωριό Αμαρά αναφέρεται ότι σκοτώθηκαν 24 ισλαμιστές μισθοφόροι των Τούρκων.





Τούρκοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ότι οι Κούρδοι έριξαν ρουκέτες σε τουρκικές πόλεις στην επαρχία Χατάι (Αντιόχεια) δίχως να υπάρξουν απώλειες.

Τα Ηνωμένα Έθνη από την πλευρά τους υπολογίζουν ότι μέχρι στιγμής 6.000 άμαχοι έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας των μαχών στην περίμετρο της Εφρίν.

Την Τρίτη υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι έφτασαν στην Τουρκία για να συζητήσουν σχετικά με την τουρκική επιχείριση «Κλάδος Ελαίας».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει, ότι το μέλλον των τουρκοαμερικανικών σχέσεων θα εξαρτηθεί από τα μελλοντικά βήματα της Ουάσιγκτον και από ποιον υποστηρίζει στη Συρία.

Υπογράμμισε ότι η Άγκυρα αναμένει ότι οι σύμμαχοι, όπως οι ΗΠΑ, «θα σταθούν στο πλευρό της Τουρκίας και όχι στο πλευρό των τρομοκρατών».

Ο Τσαβούσογλου είπε ακόμα ότι η στρατιωτική επέμβαση της χώρας του αποσκοπεί στην «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» και δεν στρέφεται ενάντια στη Ρωσία, στη Συρία ή στις Ηνωμένες Πολιτείες και διακήρυξε ότι η Τουρκία θα δώσει τον αγώνα της οπουδήποτε χρειαστεί, είτε είναι «η Αφρίν, η Μανμπίτζ, ανατολικά του Ευφράτη ή ακόμα και στο βόρειο Ιράκ».

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις δήλωσε επικριτικά ότι η τουρκική επιχείριση «διαταράσσει μια σχετικά σταθερή περιοχή στη Συρία».

Οι Κουρδικές Αρχές στη βόρεια Συρία κάλεσαν σε γενική επιστράτευση για την υπεράσπιση της περιοχής τους από την τουρκική στρατιωτική επίθεση.

Οι Τούρκοι έχουν αναπτύξει δύο μεραρχίες, περίπου 20.000 άνδρες και 5.000 ισλαμιστές μισθοφόρους του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), απέναντι σε περίπου 10.000 Κούρδους πολιτοφύλακες.





Η τουρκική πλευρά ανακοίνωσε ότι σκότωσε 260 Κούρδους μαχητές, αλλά μάλλον αυτό το νούμερο έρχεται ως απάντηση στους 53 Τούρκους στρατιώτες που ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν οι Κούρδοι, παρά ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Οι απώλειες που δίνουν οι δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις δεν μπορούν να εξακριβωθούν από αξιόπιστες πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.