Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟ... «ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΘΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ»...!!!

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία για τον νέα ονομασία των Σκοπίων έως τη σύνοδο του NATO, που είναι προγραμματισμένη γ...

Τζανακόπουλος: Πιθανή συμφωνία με τα Σκόπια μέχρι τον Ιούλιο – Ποια ονόματα «παίζουν»




Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία για τον νέα ονομασία των Σκοπίων έως τη σύνοδο του NATO, που είναι προγραμματισμένη για τον Ιούλιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην ΕΡΤ και επισημαίνοντας πως η σκοπιανή κυβέρνηση έχει αποποιηθεί διάφορες ακραίες και αλυτρωτικές τοποθετήσεις των προκατόχων της.




Ο κ. Τζανακόπουλος απέφυγε να δεσμευθεί εάν θα συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ώστε να επιτευχθεί διακομματική γραμμή για το ονοματολογικό, με δεδομένες και τις ενστάσεις που έχει διατυπώσει ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως όλες οι παρατάξεις πρέπει να επιδείξουν υπεύθυνη στάση, με δεδομένη τη σοβαρότητα του ζητήματος. Αφήνοντας αιχμές για τη Νέα Δημοκρατία, προσέθεσε ότι πρέπει να αποφευχθούν παλιές μικροπολιτικές λογικές που έβλαψαν τη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η ελκληνική πλευρά θέλει ονομασία που θα χρησιμοποιείται τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ. Η ελληνική πλευρά ασχολείται και με τα εμπορικά παράγωγα που θα έχει το νέο όνομα, ώστε να μην έλθει σε σύγκρουση με ελληνικά συμφέροντα.

Στο πλαίσιο αυτό αναζητείται λύση στην ονομασία της ΠΓΔΜ που θα περιλαμβάνει μεν τον όρο «Μακεδονία» αλλά με σλαβική υφή, και θα περιέχει και κάποιον προσδιορισμό, όπως για παράδειγμα «Βαρντάρσκα Ματσεντόνιγια», που σημαίνει Μακεδονία του Βαρδάρη, και «Νόβα Ματσεντόνιγια», που σημαίνει Νέα Μακεδονία.