Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τέτοιοι ήταν πάντα οι Ρώσοι! Αφού πούλησαν τους Κούρδους στους Τούρκους λένε εξωφρενικά ψέματα

ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ TRIBUNE : Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον είχε το Σάββατο ο Ρώσος ομόλογός του...



ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ TRIBUNE: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον είχε το Σάββατο ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ, μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων Μονάδες Προστασία του Λαού (YPG) στη Συρία, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς.





Οι Λαβρόφ και Τίλερσον «συζήτησαν την κατάσταση στη Συρία, περιλαμβανομένων ζητημάτων σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη διασφάλιση της σταθερότητας στο βόρειο τμήμα της χώρας» επισήμανε το υπουργείο σε ανάρτησή του στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και των ΗΠΑ μίλησαν επίσης για «τη διαδικασία ειρηνικής διευθέτησης της σύρραξης στη Συρία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ», ιδίως στο πλαίσιο του Κογκρέσου Εθνικού Διαλόγου της Συρίας που θα διεξαχθεί στα τέλη Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Διπλωματική στήριξη στη Συρία
Η Ρωσία θα στηρίξει τη Συρία με διπλωματικά μέσα και θα ζητήσει από τα Ηνωμένα Έθνη να σταματήσει η Τουρκία τη στρατιωτική επιχείρησή της στο Εφρίν, δήλωσε Ρώσος βουλευτής, μέλος της Επιτροπής Ασφάλειας του ρωσικού κοινοβουλίου, στο πρακτορείο RIA, ενώ τουρκικά μαχητικά εξαπέλυσαν το Σάββατο αεροπορικά πλήγματα εναντίον κατοικημένων περιοχών στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν, με αποτέλεσμα ο κόσμος να σπεύσει να κρυφτεί σε καταφύγια, έγινε γνωστό από ανώτερο Κούρδο αξιωματούχο που είπε ότι στα νοσοκομεία της περιοχής έχουν μεταφερθεί αρκετοί τραυματίες.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Φραντς Κλίντσεβιτς υποστήριξε ότι «δεν είναι μόνο η Συρία που θα ζητήσει να σταματήσει αυτή η επιχείρηση.

»Η Ρωσία θα στηρίξει το αίτημα και θα παράσχει στη Συρία διπλωματική βοήθεια».

Ο ίδιος βεβαίως εντέχνως αποκρύπτει ότι οι Τούρκοι διαλαλούν ότι είναι οι Ρώσοι που τους έδωσαν άδεια τόσο για τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς όσο και για τη χερσαία εισβολή στην Εφρίν.

Προφανώς και οι Ρώσοι δεν θέλουν να μάθει η κοινή γνώμη της χώρας τους ότι επέλεξαν να βρίσκονται στο πλευρό των Τούρκων επιτρέποντας την επίθεση ενάντια στους Κούρδους.

Εν τω μεταξύ, Ρώσοι στρατιώτες και μέλη της στρατιωτικής αστυνομίας που στάθμευαν στην Εφρίν αποχώρησαν από την περιοχή, μετά την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων, μετέδωσε το Σάββατο το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Λίγες ώρες πριν ο Σεργκέι Λαβρόφ διαβεβαίωνε από τον ΟΗΕ ότι οι Ρώσοι δεν είχαν φύγει από την Εφρίν, για να διαψευστεί από το υπουργείο Άμυνας της χώρας του.

Σύμφωνα με το υπουργείο, μια μονάδα του ρωσικού Κέντρου για τη συμφιλίωση των αντιμαχόμενων πλευρών στη Συρία μεταφέρθηκε από την Εφρίν στο Ταλ Άτζαρ ώστε να μην υπάρξουν απώλειες ή τραυματισμοί μεταξύ των Ρώσων στρατιωτών.





Δηλαδή, με απλά λόγια, οι Ρώσοι βγήκαν από τη μέση για να επιτρέψουν στους Τούρκους να βομβαρδίσουν τους Κούρδους.

Ωστόσο, συνεχίζοντας το θέατρο του παραλόγου, η Μόσχα εξέφρασε ανησυχίες για την εμπλοκή της Άγκυρας στη Συρία και κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Η ίδια Μόσχα που έδωσε άδεια στην Τουρκία να επιτεθεί στους Κούρδους.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η Ρωσία εμμένει στη σταθερή θέση της για την εξεύρεση μιας λύσης στο πρόβλημα της συριακής κρίσης που θα βασίζεται στη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

Τελικά οι Ρώσοι αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά στην ιστορία τους μεγάλοι ψεύτες, αφερέγγυοι, κράτος που δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανείς.





Εμείς οι Έλληνες τους πληρώσαμε στα Ορλοφικά (1768-74), όταν μας υποκίνησαν ενάντια στους Τούρκους και μετά μας εγκατέλειψαν, με τίμημα δεκάδες χιλιάδες αμάχους νεκρούς από τις σφαγές που κράτησαν εννέα ολόκληρα χρόνια στην Πελοπόννησο και πολλές ακόμα δεκάδες χιλιάδες Έλληνες που πουλήθηκαν σκλάβοι στη βόρεια Αφρική.

Τώρα κάνουν τα ίδια και στους Κούρδους. Οι Ρώσοι είναι «καλοί» μόνο στις προφητείες που πιστεύουν οι αδαείς. Στην πραγματικότητα είναι άτιμοι και άφιλοι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.