Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Τούρκοι ζητάνε από τους Κούρδους τα πτώματα των στρατιωτών τους!

Ο επικεφαλής των εξωτερικών υποθέσεων των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Ρεντούρ Χαλίλ, δήλωσε στη «Φωνή της...

Οι Τούρκοι ζητάνε από τους Κούρδους τα πτώματα των στρατιωτών τους

Ο επικεφαλής των εξωτερικών υποθέσεων των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Ρεντούρ Χαλίλ, δήλωσε στη «Φωνή της Αμερικής» (VOA), ότι η τουρκική πλευρά προσπαθεί με διαφόρους τρόπους να επικοινωνήσει με την κουρδική.





Να σημειώσουμε εδώ ότι η τουρκική επίθεση στο κουρδικό θύλακα της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, εισήλθε στη δεύτερη εβδομάδα.




Ο Ρεντούρ Χαλίλ εξήγησε ότι οι Τούρκοι επιδιώκουν κάποια συνεννόηση με τις κουρδικές Αρχές για να τους παραδοθούν τα πτώματα των στρατιωτών τους που κρατάνε οι Κούρδοι.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πολλοί ισλαμιστές μισθοφόροι των Τούρκων παραδίδονται στις κουρδικές δυνάμεις. «Σύροι μαχητές συνεχώς παραδίδονται σε εμάς», είπε.

Οι άνδρες που παραδίδονται στους Κούρδους είναι συνήθως πρόσφυγες που στρατολογήθηκαν από τους καταυλισμούς στην Τουρκία και όχι σκληροτράχηλοι τζιχαντιστές.

Την Κυριακή ο τουρκικός στρατός παραδέχτηκε ότι είχε απώλειες πέντε νεκρούς και 41 τραυματίες από την έναρξη της επίθεσής του ενάντια στους Κούρδους στην Εφρίν.

Οι Κούρδοι από την πλευρά τους ισχυρίστηκαν την Κυριακή ότι «τουλάχιστον 310 Τούρκοι μαχητές σκοτώθηκαν μέχρι στιγμής».

Στις 20 Ιανουαρίου η Τουρκία εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση ενάντια στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία. Η στρατιωτική επιχείριση ονομάζεται «Κλάδος Ελαίας».
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.