Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία: Ύβρεις για Μπουτάρη – Πέτρες στην Αθήνα!

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το συλλαλητήριο που θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη για την Μακεδονία - Άγνωστοι κόλλησ...


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το συλλαλητήριο που θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη για την Μακεδονία -





Άγνωστοι κόλλησαν αφίσες γύρω από τον Λευκό Πύργο με συνθήματα και ύβρεις εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη - Νωρίς το πρωί, άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον λεωφορείου που ξεκινούσε από την Αθήνα με προορισμό την συμπρωτύουσα - Συνεχίζονται οι προετοιμασίες - Οι ομιλητές, η ώρα έναρξης και η εξέδρα με φόντο τον Μέγα Αλέξανδρο


Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Θεσσαλονίκη. Σήμερα, στις 14:00 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Οι προετοιμασίες είναι «πυρετώδεις», ενώ δεν έχουν λείψει και κάποιες «παραφωνίες».
Πέτρες σε πούλμαν που κατεθύνονταν στο συλλαλητήριο!





Η αρχή έγινε νωρίς το πρωί της Κυριακής, 21.01.2018. Συγκεκριμένα λίγο πριν τις 07:00, ένα λεωφορείο που είχε ξεκινήσει από την Αθήνα με προορισμό την Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας κόσμο για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, κινούνταν στην Πανεπιστημίου. Όταν έφτασε στη συμβολή με την Εμμανουήλ Μπενάκη, άγνωστοι εμφανίστηκαν… από το πουθενά και πέταξαν πέτρες στο λεωφορείο!

Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές.

Σημειώνεται πως μία ώρα πριν το συλλαλητήριο, στις 13:00, έχει προγραμματιστεί αντισυγκέντρωση από αντιεξουσιαστές, στην πλατεία Καμάρας. Κάτι που σημαίνει πως η παρουσία της αστυνομίας αναμένεται να είναι έντονη προς αποφυγήν… δυσάρεστων καταστάσεων.
Επίθεση στον Μπουτάρη για τη Μακεδονία!

Την ίδια ώρα, μια «παραφωνία» είχαμε και στην Θεσσαλονίκη. Ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, έχει δηλώσει εξαρχής την αντίθεσή του με το συλλαλητήριο εν μέσω διαπραγμάτευσης Ελλάδας- Σκοπίων. Επίσης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να παραστεί.
click4more



Άγνωστοι που είναι δυσαρεστημένοι από την στάση του δημάρχου, κόλλησαν φυλλάδια στην πλατεία του Λευκού Πύργου, με συνθήματα ενάντια στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το thestival.gr, τα φυλλάδια δεν έχουν καμία σχέση με το συλλαλητήριο για την Μακεδονία ή τους διοργανωτές του. Δόθηκε εντολή από τη συντονιστική επιτροπή να απομακρυνθούν άμεσα.

Δείτε τις επίμαχες φωτογραφίες

«Πυρετώδεις» προετοιμασίες!

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα, λοιπόν, για το συλλαλητήριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία.

Ήδη από χθες, Σάββατο 20.01.2018, έχουν ξεκινήσει να φτάνουν στην Θεσσαλονίκη άνθρωποι από ολόκληρη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περισσότερα από 500 πούλμαν έχουν αναχωρήσει από το Σάββατο. Νωρίς σήμερα το πρωί έφυγαν λεωφορεία και από την Αθήνα.

Τα τεχνικά συνεργεία έχουν στήσει από χθες την εξέδρα και τα ηχητικά συστήματα. Η εξέδρα, μάλιστα, θα έχει φόντο το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στις εργασίες προετοιμασίας πήρε μέρος πλήθος εθελοντών.
Ποιοι θα είναι οι ομιλητές





Η συντονιστική επιτροπή του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία έχει ανακοινώσει τα ονόματα των ομιλητών. Αυτοί θα είναι οι:

– Στέργιος Καλόγηρος, Δημοσιογράφος
– Κώστας Καραΐσκος, Δημοσιογράφος
– π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης
– Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος
– Φραγκούλης Σ. Φράγκος, Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ

Δείτε τις φωτογραφίες από τις ετοιμασίες

Φωτογραφίες: Eurokinissi

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.