Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΣΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κατέθεσε στο Εφετείο αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής, με απώτερο σκοπό να «παγώσει» άμεσα η απ...




Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κατέθεσε στο Εφετείο αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής, με απώτερο σκοπό να «παγώσει» άμεσα η απόφαση χορήγησης ασύλου του Τούρκου συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, που ήδη είναι ελεύθερος, ενώ κατέθεσε και αίτηση αναστολής
Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών διαβιβάστηκε σήμερα το μεσημέρι από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού η αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της 3ης Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμια Επιτροπής Ασύλου με την οποία παρέχεται άσυλο στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου OZKAYNAKCI SULEYMAN, ο οποίος μαζί με άλλους 7 στρατιωτικούς κατέφυγε στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2017 στην γείτονα χώρα.





Παράλληλα, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας κατέθεσε στο Εφετείο αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής με απώτερο σκοπό να «παγώσει» άμεσα η απόφαση χορήγησης ασύλου του Τούρκου συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που ήδη είναι ελεύθερος, όπως επίσης κατέθεσε και αίτηση αναστολής.

Οι αιτήσεις εισήχθησαν στο Θ΄ Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και αύριο θα γίνουν οι σχετικές επιδόσεις στους δικηγόρους του Τούρκου στρατιωτικού και στο Δημόσιο, ενώ θα οριστεί ο δικαστής που θα χρεωθεί την υπόθεση.
Επίσης, θα προσδιοριστεί η ημερομηνία συζήτησης της κυρίας αίτησης που θα είναι πιθανά μέσα στο επόμενο εξάμηνο.




Στην συνέχεια, μέσα στις επόμενες μέρες, θα εξετασθεί από την πρόεδρο του εν λόγω Τμήματος το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής και θα οριστεί η ημερομηνία εξέτασης της αίτησης αναστολής.

Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν στο ΘΕΜΑ δικαστές που έχουν χειριστεί στην καριέρα τους ανάλογες περιπτώσεις, μικρές έως ανύπαρκτες είναι οι πιθανότητες να ευδοκιμήσουν οι αιτήσεις του Γιάννη Μουζάλα.

Πάντως, τον τελικό νομικό λόγο θα τον έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας, αφού είτε η Κυβέρνηση είτε ο Τούρκος στρατιωτικός μπορούν να ασκήσουν έφεση επί της όποιας εφετειακής απόφασης εκδοθεί.

Τέλος, μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου να εκδώσει τις αποφάσεις της και επί των αιτήσεων ασύλου των υπολοίπων επτά Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίες σύμφωνα με όλα τα δεδομένα θα είναι θετικές (θα χορηγείται άσυλο).