Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οργή Ερντογάν: Θα «πνίξω» την συνοριοφυλακή των Κούρδων της Συρίας (Που φτιάχνουν οι Αμερικάνοι)

Είναι ζήτημα χρόνου να τα φάει τα μούτρα του ο ισλαμογενίτσαρος και η τουρκία του μαζί... Οξύτατη ήταν η αντίδραση του προέδρου τ...

Οργή Ερντογάν: Θα «πνίξω» την συνοριοφυλακή των Κούρδων της Συρίας

Είναι ζήτημα χρόνου να τα φάει τα μούτρα του ο ισλαμογενίτσαρος και η τουρκία του μαζί...






Οξύτατη ήταν η αντίδραση του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στα σχέδια των ΗΠΑ να ενισχύσουν τις κουρδοκρατούμενες Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ώστε αυτές να συστήσουν συνοριοφυλακή στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας και Συρίας – Ιράκ, μεγάλο μέρος των οποίων ελέγχουν.




«Θα πνίξουμε μια τέτοια δύναμη», τόνισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, ο οποίος από το 2015 βρίσκεται σε σύγκρουση με τις ΗΠΑ για τη βοήθεια που παρέχουν στους Κούρδους της Συρίας, στους οποίους κυριαρχεί το αδελφό κόμμα του PKK (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν), το σοσιαλιστικό PYD (Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης).

Υπενθυμίζουμε ότι: Ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός εργάζεται με τις συμμαχικές συριακές πολιτοφυλακές για να δημιουργήσουν μια συνοριακή δύναμη 30.000 προσώπων, ανακοίνωσε σήμερα ο συνασπισμός σε μια κίνηση η οποία αύξησε τον θυμό της Τουρκίας για την υποστήριξη που προσφέρουν οι ΗΠΑ στις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία.

Ανώτερος τούρκος αξιωματούχος είπε στο Ρόιτερ πως η εκπαίδευση από τις ΗΠΑ της νέας «Δύναμης Συνοριακής Ασφάλειας» είναι ο λόγος που ο αμερικανός επιτετραμμένος εκλήθη την Τετάρτη στην Άγκυρα. Ο αξιωματούχος δεν επεκτάθηκε.

Σε email προς το Ρόιτερ, το Γραφείο Δημόσιων Υποθέσεων του συνασπισμού επιβεβαίωσε λεπτομέρειες για τη νέα δύναμη που δημοσιεύθηκαν από την έκδοση The Defense Post.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.