Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΟΥ ΗΡΩΑ...» Προσομοιωτής ναυτιλίας ελικοπτέρων δωρεά από τη σύζυγο του Υποπλοίαρχου που σκοτώθηκε στην Κίναρο -ΦΩΤΟ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, παρέστη στην τελετή εγκαινίων τ...

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, παρέστη στην τελετή εγκαινίων του προσομοιωτή ναυτιλίας ελικοπτέρων, που πραγματοποιήθηκε στη Βάση Ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στο Μαραθώνα Αττικής.





Ο προσομοιωτής αποτελεί δωρεά της κ. Άννας Μαχαίρα, συζύγου του ήρωα Υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση, που έπεσε στο καθήκον στις 11 Φεβρουαρίου 2016 στην Κίναρο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, είπε τα εξής:




«Είναι ιδιαίτερη χαρά να βρισκόμαστε σήμερα στην τελετή εγκαινίων του νέου προσομοιωτή ναυτιλίας ελικοπτέρων, που αποτελεί άλλη μία προσφορά της κ. Άννας Μαχαίρα, συζύγου του ήρωα Τάσου Τουλίτση.
Μια προσφορά που αναβαθμίζει τις επιχειρησιακές ικανότητες των πιλότων ελικοπτέρων, χάρη στις τεχνολογικές δυνατότητες του προσομοιωτή, ενώ παράλληλα εξοικονομούνται πόροι μέσω της μείωσης του κόστους της παρεχομένης εκπαίδευσης και της συντήρησης των ιπτάμενων μέσων.
Σήμερα, κ. Μαχαίρα, με την ευγενική σας προσφορά, ολοκληρώνεται ένα πρόγραμμα του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Σας εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για τη σημαντική σας δωρεά και την ανιδιοτελή σας προσφορά, διότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο βοηθάτε τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αποτελείτε παράδειγμα συζύγου και παράδειγμα ενεργού και ενσυνείδητου πολίτη αυτής της χώρας. Δίνετε ένα μάθημα σε όλους μας, ένα μάθημα ψυχής, ένα μάθημα ελληνισμού, ένα μάθημα δύναμης, το οποίο η παράδοση της Μπουμπουλίνας δίνει στις Ελληνίδες ηρωίδες που ενώ θυσίασαν τη ζωή τους ολόκληρη, προσφέροντας ό,τι πολυτιμότερο είχαν στην πατρίδα, έχουν τη δύναμη να βρίσκονται εδώ και να προσφέρουν, συνεχίζοντας το έργο τους με αυτό τον τρόπο.



Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί και μια ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης έναντι της αξιέπαινης πράξης σας, που άλλωστε αποτελεί και συνέχεια της δωρεάς της αίθουσας ηλεκτρονικών υπολογιστών στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, το Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους.







Αποτελεί βέβαια και μια εκδήλωση μνήμης και τιμής στο σύζυγό σας και στους συναδέλφους του που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος.
Μια εκδήλωση μνήμης και τιμής στον ηρωικό κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου, που συνέχισε με το παράδειγμά του την ένδοξη ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού, η εκκίνηση της οποίας χάνεται στα βάθη των αιώνων και είναι γραμμένη με το αίμα των στελεχών του.
Ο Τάσος, μαζί με το πλήρωμά του, έμεινε πιστός στο κάλεσμα της πατρίδας, συνεπής στους όρκους που έδωσε ως αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.
Έδωσε σε λίγα δευτερόλεπτα στην πατρίδα πολύ περισσότερα από όσα προσφέραμε όλοι εμείς για χρόνια ολόκληρα.
Κατέβαλε στο βωμό της πατρίδας, το υψηλότερο τίμημα, την ίδια του τη ζωή.
Αγαπητή οικογένεια του γενναίου Αξιωματικού, οφείλω να σας πω ότι πρέπει να είστε βαθιά υπερήφανοι, όπως και όλοι εμείς, για την πορεία του και τη συνεισφορά του στην άμυνα και την ασφάλεια της πατρίδας μας.

Είμαστε υπερήφανοι και συγκινημένοι και αντιλαμβάνομαι ότι η απουσία του, σας στοιχίζει και έχει συνταράξει τη ζωή σας.
Σας βεβαιώνω όμως ότι η απουσία του είναι εμφανής εδώ στους συναδέλφους του, στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και σε όλο τον ελληνικό λαό.
Είναι πολύ δύσκολο να χάνεις δικό σου άνθρωπο και το κενό δεν αναπληρώνεται, όσα χρόνια και αν περάσουν.
Αλλά είναι σπουδαία παρακαταθήκη το γεγονός ότι ο Τάσος Τουλίτσης αποτελεί πρότυπο αφοσίωσης στο καθήκον, συνέπειας, αποφασιστικότητας και αυταπάρνησης.







Για άλλη μια φορά θέλω να τονίσω ότι η προσφορά σας μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας. Δεσμευόμαστε ότι θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες που παρέχονται από τον καινούργιο προσομοιωτή. Παράλληλα, από το παράδειγμα το οποίο δίνετε εσείς, θα πάρουμε δύναμη για να συνεχίσουμε.



Ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε την αναβάθμιση του ρόλου και των δυνατοτήτων της Αεροπορίας Ναυτικού με νέες δομές και σύγχρονα μέσα. Σε αυτό το πλαίσιο, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού και τους Αρχηγούς των υπολοίπων Επιτελείων, έχουμε προγραμματίσει μια νέα σειρά εκπαίδευσης για τους χειριστές ελικοπτέρων όλων των μέσων των Ενόπλων μας Δυνάμεων, καθώς και την αναβάθμιση της συγκεκριμένης διοίκησης ελικοπτέρων που με λίγα μέσα παρέχει πολλά στην πατρίδα μας, για την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα, ενώ προσφέρει και τεράστιο κοινωνικό έργο.










militaire

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.