Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συνέβη στην «καημένη» Γερμανία: Δικαστής διέταξε να κατέβει ο Σταυρός σε δίκη Αφγανού που επιτέθηκε σε ομοεθνή του επειδή έγινε χριστιανός!

Ένας δικαστής από την Βαυαρία αποφάσισε να αφαιρέσει τον σταυρό από την αίθουσα του δικαστηρίου κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδι...



Ένας δικαστής από την Βαυαρία αποφάσισε να αφαιρέσει τον σταυρό από την αίθουσα του δικαστηρίου κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, όπου εξεταζόταν η υπόθεση ενός Αφγανού μετανάστη, ο οποίος χτύπησε και απείλησε να σκοτώσει έναν συμπατριώτη του, επειδή ο τελευταίος αποφάσισε να ασπαστεί τον χριστιανισμό.




Η κίνηση αυτή του δικαστή προκάλεσε αντιδράσεις, δεδομένου μάλιστα, ότι ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν τον πειράζει να δικαστεί κάτω από το σταυρό!




Ο Klaus-Juergen Schmid (Κλάους Γέργκεν Σμιτ), δικαστής στη βαυαρική πόλη Miesbach αποφάσισε να απομακρύνει από την αίθουσα που δικαζόταν ο 21χρονος Αφγανός τον σταυρό, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, αφενός τα θρησκευτικά σύμβολα δεν είναι υποχρεωτικά μέσα στην αίθουσα, αφετέρου «στη Γερμανία ο νόμος είναι υπεράνω κάθε θρησκείας».

Μόλις έγινε γνωστή η απόφασή του, ο Schmid άρχισε να δέχεται "θυμωμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου", που τον κατηγορούσαν ότι αφαιρεί ένα σύμβολο "πολιτιστικής και θρησκευτικής κυριαρχίας" της Γερμανίας.

"Το αίμα που χύθηκε από τα χέρια του κατηγορουμένου οφείλεται εν μέρει σε σένα", ανέφερε ένα από τα σχόλια, όπως λέει ο δικαστής. Ο ίδιος παραπονούμενος ισχυρίστηκε ότι επέβαλε την μέγιστη ποινή στον κατηγορούμενο.

"Δεν μπορώ να το πιστέψω", έγραψε ένας χρήστης του Facebook, ονόματι Otti Friedrich. "Ο δικαστής έχει συνειδητοποιήσει ότι ζει σε μια χριστιανική χώρα; Ή μου διέφυγε κάτι;"





Ένας άλλος είπε: "Συγγνώμη, αλλά αυτός ο δικαστής είναι ανέντιμος... Υπάρχουν νόμοι στη Γερμανία και οι δικαστές θα πρέπει να τους τηρούν. Καημένη Γερμανία, όλοι σκέφτονται ότι φταίει μόνο η κυβέρνησή μας. Είμαστε ξένοι στην ίδια μας την χώρα".

Εξηγώντας τη κίνησή του, ο Schmid είπε ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαιτεί να υπάρχει σταυρός στην αίθουσα του δικαστηρίου και είπε επίσης ότι ήθελε να δείξει στον Αφγανό ότι η απόφασή του δεν αποτελεί κάποιο «σημάδι» σύγκρουσης μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

"Δεν νομίζω ότι θα ήταν σωστό να τον καταδικάσω κάτω από το σταυρό - αυτό ήταν το θέμα", ανέφερε, όπως ανέφερε στην Bayerischer Rundfunk.

Ο δικαστής είπε ότι δεν θέλει να υπάρχουν σταυροί στα δικαστήρια πια. "Μετά την αλλαγή του νόμου της Βαυαρίας για τα δικαστήρια, ούτε σταυροί, ούτε μαντίλες φοριούνται από δικαστές κατά τη διάρκεια των δικών, και έτσι δεν πιστεύω ότι είναι σωστό να κρέμονται θρησκευτικά σύμβολα στην αίθουσα του δικαστηρίου", δήλωσε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.