Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΤΟΥ «ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΑΛΛΟ ΑΦΜ» ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ «ΝΕςΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ... «ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ»

Μεγάλο λάθος που δεν πρέπει να περάσει από την ελληνική Βουλή χαρακτηρίζει το όνομα «Νέα Μακεδονία» για τα Σκόπια, ο ευρωβουλευτής τ...

Νίκος Ανδρουλάκης: «Διαφωνώ κάθετα με την ονομασία Νέα Μακεδονία για τα Σκόπια»





Μεγάλο λάθος που δεν πρέπει να περάσει από την ελληνική Βουλή χαρακτηρίζει το όνομα «Νέα Μακεδονία» για τα Σκόπια, ο ευρωβουλευτής της «Ελιάς – Δημοκρατικής Παράταξης» και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.




Μιλώντας στο κανάλι «Ε», τάχθηκε υπέρ της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις και σε συνθήκες καλής γειτονίας.

«Διαφωνώ κάθετα με την ονομασία «Νέα Μακεδονία». Πιστεύω ότι η θέση της χώρας μας πρέπει να είναι σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις ώστε να μην υπάρχει κανένας αλυτρωτισμός, με σεβασμό στους κανόνες της καλής γειτονίας και της πραγματικής ιστορίας», είπε ο ευρωβουλευτής.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι υπάρχει μια ιστορική ευκαιρία να βρεθεί λύση, ωστόσο πρόσθεσε ότι «δε μπορεί την επόμενη ημέρα η FYROM να συνεχίζει να διατηρεί αλυτρωτικά βιβλία στα σχολεία».

Επιτέθηκε δε για το θέμα στην κυβέρνηση και ειδικά στον κ. Καμμένο για τη στάση του.

«Δεν μπορούμε να ετεροπροσδιοριζόμαστε από έναν οπορτουνιστή όπως ο κ. Καμμένος, που τη μία υπογράφει σύνθετη γεωγραφική ονομασία στην προγραμματική συμφωνία του 2015 και τώρα παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια εις βάρος των εθνικών θεμάτων».

Αναφερόμενος στην Τουρκία και τους οκτώ αξιωματικούς που ήρθαν στην Ελλάδα, ο Ν. Ανδρουλάκης τόνισε ότι σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα όπου Τούρκοι ζήτησαν άσυλο δεν έκανε παρέμβαση η κυβέρνηση.

«Αυτά είναι πρωτοφανή γεγονότα που εκθέτουν τη χώρα μας. Πρέπει να υπάρχει ενιαία γραμμή και είναι σωστό αυτό που είπε ο κ. Μακρόν, ότι δηλαδή εάν το 2019 ο κ. Ερντογάν μετατρέψει τη χώρα του σε προεδρική δικτατορία, τότε η Τουρκία δεν μπορεί να είναι χώρα υπό ένταξη στην ΕΕ. Η Τουρκία σήμερα υποβαθμίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν υπάρχει κράτος δικαίου, άρα δεν μπορεί να είναι χώρα με προοπτική ένταξης της ΕΕ».