Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ... Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΟΡΕΑ ΕΡΙΞΕ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟ ΣΕ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗ...!!! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μπορεί ν’ ακούγεται σαν ανέκδοτο όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό καθώς σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν Αμερικάνοι αξιωματούχοι και με...

Γκάφα ολκής από την Βόρεια Κορέα: Χτύπησε με πύραυλο δική της πόλη! (φωτό, βίντεο)




Μπορεί ν’ ακούγεται σαν ανέκδοτο όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό καθώς σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν Αμερικάνοι αξιωματούχοι και μεταδίδει το Fox News ένας πύραυλος του Κιμ Γιονγκ Ουν, που αρχικά φερόταν ότι διαλύθηκε στον αέρα μετά μια αποτυχημένη δοκιμή εκτόξευσης τον περασμένο Απρίλιο στην πραγματικότητα «χτύπησε» μια μικρή πόλη 200.000 κατοίκων στην Βόρεια Κορέα.




Με βάση νέα στοιχεία που βρέθηκαν στην κατοχή τους και εικόνες από δορυφόρους, ο πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς τύπου Hwasong-12 που εκτόξευσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν πέρυσι στις 28 Απριλίου, συνετρίβη στην μικρή πόλη Τοκτσόν, περίπου 150 χλμ βόρεια από την Πιονγκγιάνγκ.

Όπως αποκάλυψε πηγή της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών στο περιοδικό Diplomat, που δημοσιεύει την είδηση, από τη σύγκρουση φαίνεται να προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε ένα συγκρότημα βιομηχανικών ή αγροτικών κτιρίων, ωστόσο δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί κατά πόσον υπήρχαν ανθρώπινες απώλειες λόγω του μυστικοπαθούς χαρακτήρα του κράτους του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Μετά την εκτόξευσή του από το αεροδρόμιο Πουκτσάνγκ, ο πύραυλος διήνυσε μόλις 39 χλμ προς τα βορειοανατολικά, ενώ η διαδρομή του δεν ξεπέρασε σε ύψος τα 70 χλμ. Αιτία, σύμφωνα με την πηγή του περιοδικού, ήταν μια σοβαρή βλάβη που εμφανίστηκε στους κινητήρες πρώτης φάσης του πυραύλου, περίπου ένα λεπτό μετά την εκτόξευση.

Σύμφωνα με το περιοδικό, οι πύραυλοι υγρών καυσίμων μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες εκρήξεις σε περίπτωση αποτυχημένης εκτόξευσης και δορυφορικές εικόνες από το Google Earth που ελήφθησαν μετά τη δοκιμή δείχνουν μια «ισοπεδωμένη» έκταση στο σημείο όπου προηγουμένως στεκόταν ένα κτίριο, αλλά και εκτεταμένες ζημιές σε ένα κοντινό θερμοκήπιο, που πιστεύεται ότι προκλήθηκαν από τα συντρίμμια.

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει τους πιθανούς κινδύνους μιας μελλοντικής αποτυχημένης δοκιμής, όπως εκείνη του περασμένου Απριλίου, επισημαίνοντας ότι εάν ένας βορειοκορεάτικος πύραυλος συντριβεί π.χ. σε περιοχή της Ιαπωνίας, η τροχιά του μπορεί να ερμηνευθεί εσφαλμένα ως επίθεση, προκαλώντας καταστροφικές αλυσιδωτές αντιδράσεις.



.pronews.gr