Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ

Την υποχρέωση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τον ορισμό των νέων αντικειμενικών αξιών έως τα τέλη Μαρτίου τ...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ




Την υποχρέωση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τον ορισμό των νέων αντικειμενικών αξιών έως τα τέλη Μαρτίου του 2018 υπογράμμισε την Τρίτη (02/01/2018) η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τις δηλώσεις της υφυπουργού Οικονομικών




Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, η κυρία Παπανάτσιου επισήμανε ότι η διαδικασία για τον καθορισμό τους βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Ωστόσο, σε ερώτηση για το εάν θα υπάρχει διαφορά σε σύγκριση με τις τρέχουσες αντικειμενικές αξίες, η υφυπουργός Οικονομικών είπε πως δεν είναι σε θέση να απαντήσει, αρκούμενη απλώς στο να επισημάνει ότι «οι εκτιμητές είναι ανεξάρτητοι».

Η ίδια παραδέχτηκε πως ο στόχος των φόρων ακινήτων παραμένει ίδιος, επεσήμανε ότι η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών στοχεύει στο να καλυφθούν οι μεγάλες διαφορές που υπάρχουν σε περιοχές της χώρας.

Σε ό,τι αφορά το αφορολόγητο, εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι η μείωσή του θα γίνει το 2020 και όχι το 2019, «οπότε καθώς το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι θα πιαστούν οι στόχοι του 2018 και δεν θα χρειαστεί».

Μιλώντας για το ζήτημα του πλαστικού χρήματος και συγκεκριμένα για τη σύνδεσή του με το «χτίσιμο» του αφορολόγητου, αλλά και τις κληρώσεις της φορολοταρίας, διαβεβαίωσε πως ισχύουν όλες οι αποδείξεις συναλλαγών με κάρτες στο χτίσιμο του αφορολόγητου, παρά το γεγονός πως στη φορολοταρία δεν υπολογίζονται οι συναλλαγές με κάρτα που έγιναν σε επιχειρήσεις των οποίων οι λογαριασμοί είναι προσωπικοί και όχι επαγγελματικοί.




«Εκεί, ωστόσο, που εντοπίζεται το πρόβλημα είναι στις συναλλαγές μέσω web banking, καθώς οι συναλλαγές αυτές δεν υπολογίζονται ακόμα», είπε. Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι «το ζήτημα είναι σε γνώση των αρμοδίων και θα επιλυθεί».

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, τόνισε ότι «το Δημόσιο δεν έχει κάνει ποτέ πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Κάνει κατάσχεση επειδή πρέπει να διαφυλαχθούν τα χρήματα του Δημοσίου».

Ερωτηθείσα για τις αποδείξεις που πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι για τις φετινές τους δηλώσεις, είπε προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός.

Τέλος, η Κατερίνα Παπανάτσιου είπε πως «δεν πρόκειται να αυξηθούν από εδώ και πέρα οι φόροι. Το 2019 δεν θα έχουμε καμία αλλαγή για τους φόρους» και πρόσθεσε ότι, «θα έχουμε επίσης μείωση φορολογικών συντελεστών».

www.newsbomb.gr