Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Η Πιονγκγιάνγκ ενδέχεται να δοκιμάσει νέο σύστημα βαλλιστικού πυραύλου μακράς εμβέλειας - Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την πληροφορία και απε...





Η Πιονγκγιάνγκ ενδέχεται να δοκιμάσει νέο σύστημα βαλλιστικού πυραύλου μακράς εμβέλειας - Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την πληροφορία και απειλούν με νέες κυρώσεις



Νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μακράς εμβέλειας φέρεται να έχει προγραμματίσει η Βόρεια Κορέα για το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία και την επόμενη εβδομάδα, άγνωστο ποια μέρα, θα υλοποιήσει τα σχέδιά του. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, στο μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά, απείλησε ευθέως την Ουάσινγκτον, λέγοντας πως το «κόκκινο κουμπί» για την εκτόξευση των πυρηνικών, βρίσκεται μόνιμα στη διάθεσή του, πάνω στο προσωπικό του γραφείο.
Το τεστ θα αφορά, όπως διέρρευσε, έναν ακόμα πύραυλο μακράς εμβέλειας, ενώ η τελευταία δοκιμή, σύμφωνα με τους αναλυτές, απέδειξε ότι η Πιονγκγιάνγκ είναι πιθανό να διαθέτει τη δύναμη να πλήξει οποιαδήποτε περιοχή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο ΟΗΕ έχει επιβάλει ήδη αυστηρές κυρώσεις και εμπάργκο πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν σε κάθε ευκαιρία, προκειμένου να ληφθεί μία διεθνής απόφαση για καθολικό ναυτικό αποκλεισμό της κορεατικής χερσονήσου.



Η απάντηση της Πιονγκγιάνγκ στην παραπάνω προτροπή της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, ήταν άκρως δυναμική, καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν απείλησε ευθέως με πυρηνική επίθεση και ξέσπασμα πυρηνικού πολέμου.

Σε πρόσφατες δηλώσεις τους, Αμερικανοί νυν και πρώην αξιωματούχοι, που γνωρίζουν εκ των έσω την κατάσταση, υποστήριξαν ότι ο κόσμος είναι πιο κοντά από ποτέ στο ενδεχόμενο ξεσπάσματος ενός πυρηνικού πολέμου.

Επίσημη επιβεβαίωση από τις ΗΠΑ - Απειλές για νέες κυρώσεις

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν και επισήμως τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών περί ενδεχόμενου νέου πυραυλικού τεστ από την Πιονγκγιάνγκ την επόμενη εβδομάδα.

Με δηλώσεις της, η πρέσβειρα της Ουάσινγκτον στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Νίκι Χέιλι, τόνισε πως «αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να λάβουμε ακόμη σκληρότερα μέτρα» εναντίον της Βόρειας Κορέας.

«Έχουμε πληροφορίες ότι η Βόρεια Κορέα προετοιμάζεται για νέα πυραυλική δοκιμή. Ελπίζω να μην συμβεί κάτι τέτοιο. Αν όμως γίνει, θα πρέπει να λάβουμε σκληρότερα μέτρα, απέναντι στην απειλή της Βόρειας Κορέας», τόνισε χαρακτηριστικά η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, το όνομα της οποίας κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο ως υποψήφια αντικαταστάτρια του Ρεξ Τίλερσον στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.