Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Πολύ εύκολα θα μπεις... αλλά με πολύ αίμα θα μπλέξεις» Τον είχαν προειδοποιήσει...

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Ενώ συνεχίζονται ο πολεμικές επιχειρήσεις στον κουρδικό θύλακα του Afrin και οι Κούρδοι καταφέρνουν παρά το...



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ συνεχίζονται ο πολεμικές επιχειρήσεις στον κουρδικό θύλακα του Afrin και οι Κούρδοι καταφέρνουν παρά το άνισο του αγώνα πολλά πλήγματα με νεκρούς στους Τούρκους, ο ίδιος ο Ερντογάν προφανώς ανήσυχος επισκέφτηκε την πολεμική γραμμή και είχε συνεχείς συσκέψεις μαζί με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, Χουλουσί Ακάρ.










Μια χούφτα Κούρδοι τους έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημίες που τις σκεπάζουν με την φίμωση των ΜΜΕ.

Όπως αναφέρεται έκτη ημέρα των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Άγκυρας, οι οποίες προκαλούν την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, και ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους επισκέφθηκε το στρατηγείο των επιχειρήσεων στην παραμεθόριο επαρχία Χατάι συνοδευόμενος από τον αρχηγό του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων και τον υπουργό Άμυνας, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.



Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι οι επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) θα συνεχιστούν «έως επιτευχθεί το (προσδοκώμενο) αποτέλεσμα», σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η τουρκική προεδρία.

Κατά την επίσκεψή του στα σύνορα, ο Τούρκος πρόεδρος, που φορούσε στρατιωτική περιβολή, διαβεβαίωσε ότι αυτή η επιχείρηση, με την ονομασία «Κλάδος Ελαίας», στοχεύει να «καθαρίσει την Αφρίν από τους τρομοκράτες» και να επιτρέψει στους Σύρους πρόσφυγες της Τουρκίας να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Στο μέτωπο, το τουρκικό πυροβολικό και η τουρκική πολεμική αεροπορία βομβάρδισαν εκ νέου σήμερα θέσεις των YPG προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις των δυνάμεων που στηρίζει η Άγκυρα, οι οποίες επιχειρούν να σπάσουν τις γραμμές των Κούρδων.

Από το Σάββατο, σχεδόν 100 μαχητές των YPG και των φιλοτουρκικών οργανώσεων ανταρτών έχουν σκοτωθεί, όπως και 33 άμαχοι, οι περισσότεροι από τις αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας, σύμφωνα με τη μκο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.