Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τόσο σκληρά διαπραγματεύονται...;;; Ο Νίμιτς αποκάλεσε «Μακεδονία» τα Σκόπια και μίλησε για ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ της διασποράς σε συνέντευξή του σε κανάλι των Σκοπίων ΒΙΝΤΕΟ

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ν...


Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο του Συνεδρίου του Νταβός την προσεχή Τετάρτη (24.01.2018). Στην συνάντηση θα «δώσουν το παρών» και οι υπουργοί εξωτερικών των δυο χωρών Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ.





Αυστηρό μήνυμα της Αθήνας στα Σκόπια
Αναγκαία θεωρεί η ελληνική κυβέρνηση την αναθεώρηση του Συντάγματος των Σκοπίων για την απάλειψη των άρθρων που παραπέμπουν σε αλυτρωτικές επιδιώξεις. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να υπάρξει συμφωνία με τη γειτονική χώρα ώστε να επιτραπεί η ένταξη της στο ΝΑΤΟ στη σύνοδο Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας τον προσεχή Ιούνιο. Επιπλέον, έτσι θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί και η λήψη της ενταξιακής ημερομηνίας από την ΕΕ στα μέσα Απριλίου.

«Αν μπει η FYROM στο ΝΑΤΟ χωρίς την συνταγματική κατοχύρωση του νέου ονόματος και την απάλειψη των αλυτρωτικών άρθρων που υπάρχουν στο Σύνταγμα, η Ελλάδα δεν θα έχει άλλο μοχλό πίεσης και πιθανόν οι όποιες συμφωνίες υπάρξουν να μείνουν κενό γράμμα» δηλώνει στην Real News ανώτερη διπλωματική πηγή.

Την ίδια ώρα η Αθήνα διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί «σαλαμοποιήση» της συμφωνίας προκειμένου ορισμένα θέματα να αναβληθούν για μετά την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Γκάφα Νίμιτς: Αποκάλεσε «Μακεδόνες» τους Σκοπιανούς, εν μέσω διαπραγμάτευσης
Μία γκάφα ολικής έκανε ο Μάθιου Νίμιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κανάλι των Σκοπίων. Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ αποκάλεσε ουσιαστικά «Μακεδόνες» τους κατοίκους της ΠΓΔΜ την ώρα που που η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη.

«Μερικές φορές στους δρόμους, εδώ στη Νέα Υόρκη, ένας «Μακεδόνας» έρχεται και με χαιρετάει, λέγοντάς μου: «Α! Εσύ είσαι ο Νίμιτς»», είπε ο Αμερικανός διπλωμάτης, αναφερόμενος σε έναν Σκοπιανό της διασποράς.





Εκτός από αυτό όμως, ο κ. Νίμιτς έδωσε διαβεβαιώσεις ότι οι πέντε προτάσεις που κατέθεσε για την ονομασία διασφαλίζουν και ενισχύουν την «ταυτότητα και το έθνος» της ΠΓΔΜ.

Ειδικότερα, όπως είπε, η άποψη που έχει σχηματίσει από την αλληλεπίδρασή του με πολίτες της ΠΓΔΜ είναι πως «έχουν πολύ ισχυρή ταυτότητα», η οποία δεν χτίστηκε τα τελευταία 25 χρόνια αλλά προϋπήρχε.

Δείτε το βίντεο



newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.