Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑ ΠΗΡΕ ΠΑΛΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ..

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στράφηκε ακόμη μια φορά κατά των ΗΠΑ εξαιτίας της στρατιωτικής υποστήριξης που παρέχουν στις κουρδικές Μονάδε...

Νέα επίθεση Ερντογάν στις ΗΠΑ: «Εξοπλίζουν τους Κούρδους»




Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στράφηκε ακόμη μια φορά κατά των ΗΠΑ εξαιτίας της στρατιωτικής υποστήριξης που παρέχουν στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία, κυρίως συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).




Στην επεισοδιακή κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε:

«Δυστυχώς, ο φίλος μας από το ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες, συνεχίζουν να παραδίδουν οχήματα και όπλα στους τρομοκράτες», όπως θεωρεί ο Ερντογάν τους Κούρδους που πολεμάνε τους τζιχαντιστές.

«Δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία ενός διαδρόμου τρομοκρατίας στη βόρεια Συρία που οδηγεί μέχρι τη Μεσόγειο Θάλασσα. Θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα εάν υφίσταται μια τέτοια απειλή», τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Οι Τούρκοι τρέμουν τη δημιουργία ενός κουρδικού διαδρόμου κατά μήκος του βόρειου Ιράκ και της βόρειας Συρία που θα εκβάλλει στις ακτές της Μεσογείου, δηλαδή στην Αντιόχεια και την Αλεξανδρέττα που τελούν υπό τουρκική κατοχή από το 1939. Οι Κούρδοι της Συρίας δεν αναγνωρίζουν την τουρκική κυριαρχία στην επαρχία του Χατάι, θεωρώντας την υπό κατοχή συριακό έδαφος.