Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συγκλονιστικό...!!! Ο ομογενής Γιάννης Σαλής προβάλλει το σκοπιανό με ένα υπαίθριο έργο του στο Στάτεν Αϊλαντ

ΣΤΑΤΕΝ ΑΙΛΑΝΤ. Ο ομογενής εργολάβος και κτηματομεσίτης Ιωάννης Σαλής προβάλλει το Μακεδονικό ζήτημα με υπαίθριο έργο δικής του κατασκευ...



ΣΤΑΤΕΝ ΑΙΛΑΝΤ. Ο ομογενής εργολάβος και κτηματομεσίτης Ιωάννης Σαλής προβάλλει το Μακεδονικό ζήτημα με υπαίθριο έργο δικής του κατασκευής στο προαύλιο του ιδιόκτητου κτιρίου του όπου στεγάζεται το κέντρο καλών τεχνών στο Στάτεν Αϊλαντ, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.






Η έντονη του ανησυχία για το Μακεδονικό ζήτημα σε συνδυασμό με τη δυσαρέσκειά του για τη διαχείριση της κατάστασης από τους πολιτικούς και την κυβέρνηση της Ελλάδας αποτέλεσαν την αιτία της υπαίθριας αυτής έκθεσης, όπως δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Ιωάννης Σαλής.

«Δυστυχώς», είπε, «οι πολιτικοί και η σημερινή κυβέρνηση ξεπουλάνε την Ελλάδα, τον φυσικό της πλούτο και τη γη. Η Βόρεια Ελλάδα και η Μακεδονία οδεύει να γίνει μία νέα Κύπρος.

Ολοι οι Ελληνες που ζούμε στο εξωτερικό πρέπει να βοηθήσουμε την πατρίδα μας. Δεν μπορούμε να βλέπουμε με απάθεια και αδιαφορία ό,τι τραγικό συμβαίνει στην Ελλάδα διότι έτσι γινόμαστε και εμείς το ίδιο συνυπεύθυνοι.

Εγώ γεννήθηκα στην Αθήνα και σε ηλικία 13 ετών ήρθα στην Αμερική με τους γονείς μου για μια καλύτερη ζωή. Αν και η χώρα αυτή μου πρόσφερε πολλές ευκαιρίες και δοξάζω τον Θεό γι’ αυτό ποτέ δεν ξέχασα την Ελλάδα και με πονάει αφάνταστα που βλέπω τα αδέλφια μας στην πατρίδα να υποφέρουν τόσο πολύ σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.




Φωτογραφία ευγενική παραχώρηση της οικογένειας Σαλή.



Θεώρησα χρέος μου να κάνω κάτι, έστω μικρό, ώστε να αφυπνίσω την κοινή γνώμη. Αν και δεν είμαι καλλιτέχνης σχεδίασα και έφτιαξα αυτό το έργο, το οποίο με μεγάλη χαρά βλέπω να έχει μεγάλη ανταπόκριση. Ο κόσμος σταματάει, το βλέπει και ρωτάει να μάθει την ιστορία πίσω από τους συμβολισμούς.

Το έργο θα παραμείνει στον χώρο στη διεύθυνση 73 Wave Street Στάτεν Αϊλαντ για έναν ακόμη μήνα».

Σε ερώτηση να περιγράψει το έργο, ο κ. Σαλής ανέφερε ότι αποτελείται από μία κρεμάλα ύψους 10 ποδιών όπου οριζόντια γράφει Μακεδονία και κάθετα Κύπρος, συμβολίζοντας το μαρτύριο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δύο αυτές χώρες, ενώ η αντανάκλαση του εαυτού μας μέσω του καθρέφτη συμβολίζει και υπενθυμίζει στον κάθε έναν από εμάς την υποχρέωσή μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την πατρίδα μας.

Να σημειωθεί ότι ο Ιωάννης Σαλής σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο τμήμα διαχείρισης κατασκευών κτιρίων δουλεύοντας τα βράδια στο τμήμα διανομής του «Εθνικού Κήρυκα» τη δεκαετία του ‘90 βγάζοντας τα έξοδα των σπουδών του, εμπειρία την οποία, όπως τόνισε, θυμάται με πολλή αγάπη και νοσταλγία.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.