Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ... Δεν ξέρουμε ποιός είναι ο σκοπός τους»

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποκάλεσε τις ΗΠΑ εχθρική χώρα. Σε δηλώσεις του την Πέμπτη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δή...

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ»

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποκάλεσε τις ΗΠΑ εχθρική χώρα. Σε δηλώσεις του την Πέμπτη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν θα ήταν ορθό να συζητηθεί η εγκαθίδρυση μιας «ζώνης ασφαλείας» στη Συρίασε συνεργασία με τις ΗΠΑ, πριν η αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον.





«Η εμπιστοσύνη με τις ΗΠΑ έχει ζημιωθεί», είπε ο Τσαβούσογλου, τρεις ημέρες μετά τη συζήτηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον.

«Μέχρι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο χωρών, δεν είναι πρέπον να συζητάμε τέτοια ζητήματα», δήλωσε στη Hürriyet, αναφερόμενος στην πρόταση του Τίλερσον να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας βάθους 30 χιλιομέτρων στη Συρία κατά μήκος των τουρκικών συνόρων.

«Δεν είμαστε βέβαιοι ποιος ακριβώς είναι ο [αμερικανικός] σκοπός. Πρώτα από όλα πρέπει να διορθώσουμε το περιβάλλον δυσπιστίας», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Σε επίσημο ταξίδι του στην Ευρώπη στις 22 Ιανουαρίου, ο Ρεξ Τίλερσον είπε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το «νόμιμο δικαίωμα» της Άγκυρας να υπερασπιστεί τον εαυτό της από τρομοκράτες, προτείνοντας ότι μια ζώνη ασφαλείας θα μπορούσε να σταθεροποιήσει την κατάσταση και να ικανοποιήσει τις τουρκικές ανησυχίες.

Στις 20 Ιανουαρίου η Τουρκία ξεκίνησε την επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», δηλαδή μια στρατιωτική εισβολή στο κουρδικό καντόνι της Εφρίν, για να εξολοθρεύσει τους εκεί Κούρδους πολιτοφύλακες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και να καταλάβει την περιοχή μαζί με τους ισλαμιστές μισθοφόρους της του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA). tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.