Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.. Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες για τη σύλληψη του Τούρκου στρατιωτικού

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) καταγγέλλοντας ως "παράνομη"...





Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) καταγγέλλοντας ως "παράνομη" τη σύλληψη και εκ νέου κράτηση του Τούρκου αξιωματικού, μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου που πάγωσε την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής με την οποία του χορηγούνταν άσυλο.




Μετά και την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου που επικύρωσε την κράτηση, το ΕΣΠ κάνει λόγο για "διαρκές έλλειμμα της ελληνικής νομοθεσίας τη μη πρόβλεψη διαδικασίας αναθεώρησης των σχετικών δικαστικών αποφάσεων" και προαναγγέλλει σειρά δικαστικών κινήσεων, προκειμένου να επανεξεταστεί η απόφαση κράτησης του Τούρκου αξιωματικού.

Όπως σημειώνει, η απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας για την κράτησή του είναι παράνομη και αντίθετη με τις εγκυκλίους της Διοίκησης βάσει των οποίων "αλλοδαπός που υποβάλλει αίτηση διεθνούς προστασίας ενόσω δεν τελεί σε διοικητική κράτηση δεν μπορεί να τεθεί σε κράτηση εκτός αν συντρέχει στο πρόσωπό του εφαρμογή ποινικών διατάξεων".

Καταλήγει δε ότι "Η Πολιτεία οφείλει να εφαρμόσει και στη συγκεκριμένη περίπτωση τις λύσεις που προβλέπονται από τον νόμο για την ασφάλεια των οκτώ, μεταξύ των οποίων δεν περιλαμβάνεται επ' ουδενί το μέτρο της κράτησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.