Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πάρτα σάπιε: Συνταγματικό Δικαστήριο Ισπανίας: Δεν μπορεί να εκλεγεί ο Πουτζντεμόν εφόσον είναι φυγόδικος στο Βέλγιο

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας αποφάνθηκε σήμερα ότι ο έκπτωτος ηγέτης της Καταλωνίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, μπορεί να παρακολου...



Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας αποφάνθηκε σήμερα ότι ο έκπτωτος ηγέτης της Καταλωνίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, μπορεί να παρακολουθήσει τη συνεδρία για την ανάδειξή του ως ηγέτη της ισπανικής αυτής περιφέρειας μόνο αν λάβει δικαστική άδεια και είναι φυσικά παρών στο κοινοβούλιο.





Ο Πουτζντεμόν, που παραμένει φυγόδικος στις Βρυξέλλες από τον περασμένο Οκτώβριο, κατηγορείται για εξέγερση και στάση ως επικεφαλής του κινήματος για την ανεξαρτησία. Στις 30 Ιανουαρίου το καταλανικό κοινοβούλιο ψηφίζει με εκείνον μοναδικό υποψήφιο.




Η ισπανική κυβέρνηση προσέβαλε χθες την ανακήρυξή του ως μοναδικού υποψηφίου στο Συνταγματικό Δικαστήριο, υποστηρίζοντας εύλογα πως κάποιος που διαφεύγει από τη δικαιοσύνη δεν μπορεί να γίνει επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης.

Υποστηρικτές του Πουτζντεμόν έχουν πει πως θα μπορούσε να κυβερνά την περιοχή εξ αποστάσεως μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο ανέφερε ότι θα αποφασίσει κατά πόσον θα εξετάσει το αίτημα της ισπανικής κυβέρνησης κατά της νομιμότητας του Πουτζντεμόν ως υποψηφίου για την προεδρία της Καταλωνίας όταν θα έχει μιλήσει με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Βάσει της ισπανικής νομοθεσίας, από τη στιγμή που το δικαστήριο δεχθεί επίσημα να εξετάσει το αίτημα της κυβέρνησης, η υποψηφιότητα του Πουτζντεμόν θα ανασταλεί μέχρι το δικαστήριο να αποφασίσει για τη νομιμότητά της.

Αυτό θα είναι μια ήττα για τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας, τα οποία διαθέτουν την πλειοψηφία στο καταλανικό κοινοβούλιο μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου, και έχουν προτείνει τον Πουτζντεμόν ως υποψήφιο πρόεδρο της περιφέρειας.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.