Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΞΕΛΙΞΗ...!!! ΒΡΕΘΗΚΕ Η «ΠΗΓΗ» ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΤΑΞΙ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

Την «πηγή» του όπλου με το οποίο ο «μανιακός της Κηφισιάς» δολοφόνησε το 2016 τον οδηγό ταξί Γιώργο Δεκαβάλλα και τραυμάτισε σοβαρά ...






Την «πηγή» του όπλου με το οποίο ο «μανιακός της Κηφισιάς» δολοφόνησε το 2016 τον οδηγό ταξί Γιώργο Δεκαβάλλα και τραυμάτισε σοβαρά άλλον έναν ενδέχεται να βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας στην Πάτρα, όπου εντόπισαν δύο εργαστήρια μετασκευής και επισκευής όπλων και πέρασαν χειροπέδες σε δύο Ελληνες, οι οποίοι λειτουργούσαν ως οπλουργοί χωρίς τις απαραίτητες άδειες.



Στα εργαστήρια, σύμφωνα με το espressonews, βρέθηκαν όπλα κρότου - αερίου που έχουν μετασκευαστεί σε λειτουργικά και η βαλλιστική εξέταση θα δείξει αν σε αυτά είχε κατασκευαστεί και το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στις δύο σοβαρές εγκληματικές ενέργειες. Άλλωστε, ήταν και εκείνο ένα 22άρι όπλο κρότου - λάμψης βουλγαρικής κατασκευής, το οποίο είχε μετατραπεί σε λειτουργικό πυροβόλο!

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες στο υπόγειο διαμέρισμα ενός 69χρονου, όπου κατάσχεσαν πέντε πολεμικά τυφέκια, έξι πιστόλια με γεμιστήρες, ένα περίστροφο, ένα αυτοσχέδιο πυροβόλο όπλο, ένα πιστόλι κρότου, 45 εξαρτήματα κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων, πέντε σπαθιά και μαχαίρια, 403 φυσίγγια και πλήθος κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων, μεταλλικά σφαιρίδια και βολίδες διαφόρων τύπων, σκελετούς και κάννες όπλων, ένα σταθερό τρυπάνι και πλήθος διαφόρων εργαλείων οπλουργού.

Στο οπλοστάσιο της Πάτρας, βρέθηκε η «πηγή» του όπλου με το οποίο σκότωσαν τον οδηγό ταξί στην Κηφισιά!
Στο σπίτι ενός 58χρονου κατέσχεσαν ένα περίστροφο, δύο πιστόλια κρότου, 103 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δοσομετρητές γέμισης και συσκευές για την τοποθέτηση καψυλλίων σε κυνηγετικά φυσίγγια, πλήθος κάλυκες, συσκευή για την τοποθέτηση πυρίτιδας, τάπες κυνηγετικών φυσιγγίων, εξαρτήματα κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων, μεταλλικά σφαιρίδια και καψύλλια διαφόρων μεγεθών, δυο κιλά και 65 γραμμάρια πυρίτιδας, 24 κροτίδες και πλήθος εργαλεία.

Όλα τα ευρήματα εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακό έλεγχο και βαλλιστική εξέταση στα πυροβόλα όπλα, ώστε να εξακριβωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις στην Κηφισιά ή και σε άλλες περιπτώσεις. Οι παράνομοι οπλουργοί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για παράνομη κατοχή, κατασκευή, συναρμολόγηση, τροποποίηση, μετασκευή και επισκευή όπλων και φυσιγγίων κατά περίπτωση. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη για να εξακριβωθεί η προέλευση των ευρημάτων και αν εφοδιάζονταν με αυτά κυκλώματα παρανομίας.

patrasevents.gr