Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΑΛΑΣΜΟΣ στις τράπεζες: Χιλιάδες απολύσεις υπαλλήλων και λουκέτα σε καταστήματα

Έρχονται απολύσεις με μικρό μπόνους στην αποζημίωση - Τέλος τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου, πόσοι και πότε φεύγουν - Χιλιάδες λουκέτα...



Έρχονται απολύσεις με μικρό μπόνους στην αποζημίωση - Τέλος τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου, πόσοι και πότε φεύγουν - Χιλιάδες λουκέτα σε υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα




Τα λουκέτα εδώ και χρόνια πέφτουν το ένα μετά το άλλο στα υποκαταστήματα των τραπεζών. Το φαινόμενο θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό ενώ παράλληλα έρχεται κύμα απολύσεων εργαζομένων. Οι τράπεζες αλλάζουν εποχή, η τεχνολογία και η κρίση φέρνουν δραματικές αλλαγές.




Τα βασικά σημεία που απασχολούν αυτή τη στιγμή τα ιδρύματα είναι τρία. Τα κόκκινα δάνεια, οι πλειστηριασμοί και το μισθολογικό και λειτουργικό κόστος.

Το τρίτο, αυτό που αφορά τους εργαζόμενους των τραπεζών φαίνεται ότι έχει περάσει σε νέα φάση. Η περίοδος των συμφωνιών για οικειοθελή αποχώρησης με ισχυρά οικονομικά κίνητρα έχει παρέλθει. Τα δεδομένα αλλάζουν και έτσι με την πίεση της ΕΚΤ και των μετόχων οι τράπεζες περνούν σε περίοδο απολύσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, από 1/1/2018 και ως 31/12/2020 θα αποχωρήσουν από τις τράπεζες από 4.000 ως 5.000 εργαζόμενοι.

Όσοι απολυθούν θα λάβουν, όπως είναι φυσικό, τη νόμιμη αποζημίωση η οποία σε κάποιες περιπτώσεις ίσως είναι ενισχυμένη από ένα μικρό επιπλέον ποσό.

Το κόστος της λειτουργίας υποκαταστημάτων μαζί με το γεγονός ότι πολλές θέσεις εργασίας μπορούν να εξαλειφθούν με τη βοήθεια της τεχνολογίας (αύξηση ηλεκτρονικών συναλλαγών κλπ) ανοίγουν για της διοικήσεις… πεδίο μείωσης του κόστους λειτουργίας.

Παράλληλα οι διοικήσεις φαίνεται να μελετούν κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει και σε επίπεδο τραπεζών η δοκιμασμένη σε άλλους κλάδους τακτική της ανάθεσης συγκεκριμένου έργου σε άλλη εταιρεία. Ήδη ανάλογες κινήσεις μελετώνται για υπηρεσίες όπως αυτή της καθαριότητας, ενώ δεν αποκλείεται κάτι ανάλογο να συμβεί και με άλλες υπηρεσίες με στόχο να μειωθεί ο αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.