Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτός είναι ο 55χρονος Γερμανός που εκτέλεσαν πισώπλατα στην Αρκίτσα! Πολλά τα άτομα που κλήθηκαν στην Ασφάλεια Λαμίας για κατάθεση

«Δεν είχε εχθρούς...», λένε όσοι τον γνώριζαν - Το κίνητρο του δολοφόνου του άτυχου 55χρονου αναζητά η αστυνομία - Δεν έχουν βρεθ...









«Δεν είχε εχθρούς...», λένε όσοι τον γνώριζαν - Το κίνητρο του δολοφόνου του άτυχου 55χρονου αναζητά η αστυνομία - Δεν έχουν βρεθεί ακόμα το όπλο και το κινητό του θύματος.





Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση της δολοφονίας ενός φιλήσυχου κατοίκου του οικισμού "Κέδρος" στην Αρκίτσα, Γερμανικής υπηκοότητας, που εκτελέστηκε από κοντινή απόσταση με δυο βολές από κυνηγετικό όπλο, ίσως και το δικό του, από άγνωστους δράστες.

Για την αστυνομία παραμένουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, τόσο εκείνο της ληστείας, το ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών ή ακόμα και την διένεξη με άλλους κυνηγούς, που την ίδια ώρα βρέθηκαν να κυνηγούν στην ίδια περιοχή το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στην Αρκίτσα της Φθιώτιδας.

Είναι πάρα πολλά τα άτομα που κλήθηκαν από την Ασφάλεια Λαμίας για να καταθέσουν έτσι ώστε να βρεθεί ένα κίνητρο, που θα μπορούσε να οπλίσει το χέρι κάποιου και να φτάσει σε ένα τόσο στυγερό έγκλημα. Ταυτόχρονα συνεχίζεται και η έρευνα των όποιων ευρημάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια, μήπως εντοπιστεί το κυνηγετικό όπλο του εγκλήματος.

Δίπλα στο πτώμα του 55χρονου βρέθηκε ένα πτυσσόμενο σκαμνάκι, ενώ πάνω του βρέθηκε φακός και φυσίγγια τόσο για πουλιά όσο και για αγριογούρουνα, που δείχνει ότι κι εκείνος πιθανότατα είχε βγει για κυνήγι. Ήταν πεσμένος κοντά στο αυτοκίνητό του, ένα ασημί Opel με ξένες πινακίδες που βρέθηκε κλειδωμένο. Τα κλειδιά του αυτοκινήτου βρέθηκαν πεταμένα σε απόσταση 500 μέτρων περίπου από τον τόπο του εγκλήματος.



Τι λένε όσοι τον γνώριζαν
Οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και όλοι όσοι τον ήξεραν μιλούν για έναν φιλήσυχο άνθρωπο ο οποίος δεν είχε προκαλέσει ποτέ την τοπική κοινωνία, όπως λέει και μια φίλη του θύματος.

Η γυναίκα, η οποία μαζί με την πρώην σύζυγο του θύματος τον αναζητούσε, μίλησε στο protothema.gr για τον κυνηγό που δολοφονήθηκε πριν από λίγες ημέρες: «Ο άτυχος Γερμανός είχε έρθει το 2006 με την Ελληνίδα πρώην σύντροφό του στην Ελλάδα και το 2009 χώρισαν. Δεν παντρεύτηκαν ποτέ αλλά παρόλο που χώρισαν, οι μεταξύ τους σχέσεις ήταν πολύ καλές. Αργότερα η πρώην σύντροφός του παντρεύτηκε τον τωρινό σύζυγό της και εξακολουθούσαν να έχουν καλές σχέσεις με τον Γερμανό. Για παράδειγμα, η γυναίκα μαγείρευε στο σπίτι της και έλεγε στο σύζυγο "μπορείς να πας και στον Γερμανό λίγο φαγητό". Μάλιστα το σπίτι της το είχε παραχωρήσει στον Γερμανό για να μένει και αυτή έμενε στο σπίτι του άντρα της», λέει η κ. Σταυρούλα στο protothema.gr.






«Εγώ τον Γερμανό είχα να τον δω από το προηγούμενο Σάββατο. Την Τρίτη, είχε πει αυτός ότι θα πάει για κυνήγι στις 17.00 το απόγευμα. Στο δρόμο συναντήθηκε με την πρώην σύντροφό του και της λέει "πάρε μου κάποια ψώνια από το supermarket" γιατί εγώ πάω για κυνήγι. Η γυναίκα όταν τελείωσε από τα ψώνια, τον πήρε τηλέφωνο για να δει που είναι κι αυτός είχε κλειστό το κινητό. Η ίδια θεώρησε ότι είχε ξεμείνει από μπαταρία και δεν έδωσε σημασία. Την άλλη μέρα το πρωί, ανησύχησε, πήγε από το σπίτι του και είδε ότι έλειπε το αυτοκίνητό του. Με ενημέρωσε κι εμένα και μετά από κάποιες ώρες πήγαμε στην αστυνομία να δηλώσουμε εξαφάνιση. Όταν φτάσαμε εκεί, μας λένε οι αστυνομικοί ότι δεν μπορείτε αυτή την ώρα να μπείτε μέσα γιατί έχουμε ένα σοβαρό συμβάν, βρήκαμε ένα πτώμα. Τότε καταλάβαμε ότι κακό είχε συμβεί στον Γερμανό» λέει η κ. Σταυρούλα και προσθέτει:

«Ο άνθρωπος δεν είχε εχθρούς. Δεν πάει το μυαλό μας σε άλλους κυνηγούς γιατί ο άνθρωπος δεν πρόλαβε να πάει για κυνήγι εκείνο το απόγευμα. Τώρα αν είχε συμβεί κάτι στο παρελθόν και είχε τσακωθεί με κάποιον, σε εμάς πάντως δεν είχε πει τίποτα».



Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροτομής που έγινε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών από τον ιατροδικαστή κ. Νίκο Καρακούκη, πρόκειται καθαρά για εγκληματική ενέργεια αφού το θύμα είχε πυροβοληθεί σχεδόν εξ επαφής και πισώπλατα στο κεφάλι και την πλάτη. Τα σκάγια από το όπλο προκάλεσαν διαμπερή τραύματα που βγήκαν από το μπροστινό μέρος του κεφαλιού του και τον θώρακα.

Η σορός του άτυχου άνδρα θα μεταφερθεί στη Γερμανία σε συγγενικά του πρόσωπα για να γίνει η ταφή του.