Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δήμος Αθηναίων: Δεν έχει κατατεθεί αίτημα για συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 4 Φεβρουαρίου

Δεν έχει κατατεθεί, προς το παρόν, αίτημα στον Δήμο Αθηναίων για την παραχώρηση της πλατείας Συντάγματος, προκειμένου να διοργανωθεί το π...



Δεν έχει κατατεθεί, προς το παρόν, αίτημα στον Δήμο Αθηναίων για την παραχώρηση της πλατείας Συντάγματος, προκειμένου να διοργανωθεί το προαναγγελθέν για τις 4 Φεβρουαρίου συλλαλητήριο για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.






Αυτό δήλωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Αθηναίων, Νέλλη Παπαχελά, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.
Το δημοτικό συμβούλιο απέρριψε, με ψήφους οκτώ κατά και τρεις υπέρ, το αίτημα που υπέβαλε ο επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα», Ηλίας Κασιδιάρης, για την έκδοση ψηφίσματος στήριξης του συλλαλητηρίου.




Απαντώντας σε αυτήν την πρόταση, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τόνισε ότι «όποιος θέτει ζήτημα δημοψηφισμάτων και ψηφισμάτων για την ονομασία, το μόνο που επιδιώκει είναι να διχάσει τον ελληνικό λαό. Υποδαυλίζουν το μίσος. Υπεύθυνη για τον χειρισμό του ζητήματος είναι η επίσημη ελληνική κυβέρνηση, έχοντας απέναντί της τη δημοκρατική αντιπολίτευση. Σήμερα απαιτείται νηφαλιότητα και ψυχραιμία». Ο κ. Καμίνης πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα.

Τι διευκρινίζει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Αθηναίων:
Με αφορμή δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο που δημιουργούν σύγχυση, ο δήμος Αθηναίων διευκρινίζει ότι, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, εκείνο που αποτελεί γεγονός είναι η ηχηρή καταψήφιση της πρότασης της δημοτικής παράταξης της Χρυσής Αυγής που ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα για την ονομασία της γειτονικής χώρας και τη στήριξη του συλλαλητηρίου, επιδιώκοντας σαφώς την πολιτική καπηλεία των κινητοποιήσεων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ζήτησε να μη συζητηθεί η πρόταση της Χρυσής Αυγής ως «διχαστική που υποδαυλίζει το μίσος», κάτι που υιοθέτησε η συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Αθηναίων εγκρίνει την παραχώρηση δημοσίων χώρων, μόνον όταν δεν εγείρονται σοβαρά ζητήματα συνταγματικότητας (όπως έγινε με τα συσσίτια μίσους της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα), ή όταν δεν υπάρχουν ενστάσεις για ζητήματα ασφάλειας από την Ελληνική Αστυνομία. Ωστόσο, σχετικό αίτημα έως σήμερα δεν έχει κατατεθεί.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξή του έχει αποσαφηνίσει ότι θα δοθεί η άδεια και θα παρασχεθούν οι διευκολύνσεις ώστε οι πολίτες να διαδηλώσουν τις πεποιθήσεις τους

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.