Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΠΗΚΕ ΔΥΝΑΤΑ Η ΛΕΦΕΔ... ΜΕ 40 ΚΙΛΑ ΦΟΡΤΟ ΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ 15ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ....

Με γρήγορο βηματισμό μπήκε η χρόνια για την ΛΕΦΕΔ αφού 03/01/2018 διεξήχθη η πρώτη πορεία, 15 χλμ με 25 κιλά σάκο μακράς διαβίωσης, ...






Με γρήγορο βηματισμό μπήκε η χρόνια για την ΛΕΦΕΔ αφού 03/01/2018 διεξήχθη η πρώτη πορεία, 15 χλμ με 25 κιλά σάκο μακράς διαβίωσης, 5 κιλά εξάρτηση και απομίμηση αραβίδας M-4 τριών κιλών.




Το σημαντικό όμως δεν είναι ότι κάναμε ακόμα μια πορεία αλλά ο σκοπός αυτής .Η πορεία αυτή αποτελεί μέρος επιστημονικής έρευνας που διεξάγει φοιτητής των Τ.Ε.Φ.Α.Α. του πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με θέμα την αφυδάτωση του μαχητή κατά την διάρκεια πορείας με φόρτο,μια έρευνα που δεν έχει διεξαχθεί ποτέ στον Ελληνικό χώρο και γιαυτο ακριβώς τον λόγο αγκαλιάστηκε άμεσα από την Λ.ΕΦ.Ε.Δ.

Για τον σκοπό φροντίσαμε οι 20 από τους 22 συμμετέχοντες να φέρουμε ιδίου βάρους Bergen ,εξάρτηση και όπλο ,στολή τυπική Ε.Σ.( χιτώνιο ,παντελόνι ,βαμβακερό μπλουζάκι) πλατύγυρο καπέλο ως κάλυμμα κεφαλης και κάλτσες τύπου COOLMAX που χορηγηθήκαν από την εταιρεία Pentagon αρωγό πάντα των προσπαθειών μας και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από την συγκεκριμένη έρευνα αφού την ενδιαφέρει για την εξέλιξη των προϊόντων της!



Καθορίστηκαν δυο Ομάδες των 10 ατόμων,το ένα ήπιε 1300 ml νερό ενώ το άλλο όσο νερό ήθελε με την δέσμευση να αναφέρουν την ποσότητα επακριβώς….Καθολου φαγητό και αλλά συμπληρώματα όπως και κάπνισμα.




Η πορεία διεξήχθη σε υψόμετρο 500 μέτρων με υψομετρικές διαφορές 100 μέτρων σε καροποίητη οδό (σκληρό έδαφος)νύχτα (20:00-23:30)με 6 βαθμούς Κελσίου θερμοκρασία και αρκετή υγρασία που μας δυσκόλεψε καθώς απαγορευόταν να βάλουμε γάντια ,Gore-Tex ,φουλάρια κλπ που θα μας διευκόλυναν.

Το όλο εγχείρημα καταγράφηκε και ηλεκτρονικά από τους εξαιρετικούς ραδιοερασιτέχνες της λέσχης μας.



Πριν την έναρξη της πορείας καθώς και ευθύς μετά το τέλος της έγινε λήψη αίματος και ούρων εκ των οποίων θα βγουν και τα πολύτιμα συμπεράσματα.

Αξίζει να αναφέρω ότι όλοι οι συμμετέχοντες, βάση της ανάλυσης ούρων, προ της πορείας, ήταν αφυδατωμένοι ,ενδεικτικό της σύγχρονου τρόπου ζωής καθώς οι περισσότεροι ήρθαν κατευθείαν από τις εργασίες τους.

Θερμές ευχαριστίες και στα μελή μας που υποστήριξαν την άσκηση.

Εις αναμονή των συμπερασμάτων λοιπόν

Για την Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Ο Αντιπρόεδρος