Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

25.000 Τούρκοι και μισθοφόροι επιτίθενται σε 10.000 Κούρδους στην Εφρίν – Σε εξέλιξη η εισβολή

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι η τουρκική εισβολή στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συ...



Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι η τουρκική εισβολή στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, ξεκίνησε στις 11.05 της Κυριακής 21 Ιανουαρίου.







Στόχος του τουρκικού στρατού, σύμφωνα με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, είναι η δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας κατά μήκος των τουρκικών συνόρων βάθους 30 χλμ. Στην πραγματικότητα μιλά για κατάληψη ολόκληρης της Εφρίν.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ισχυρίστηκε ότι οι Κούρδοι, «οι τρομοκράτες» όπως τους αποκάλεσε, έχουν μια δύναμη 8.000 με 10.000 μαχητών στην Εφρίν.

Οι τουρκικές δυνάμεις εισβολής αποτελούνται από δύο μεραρχίες της Δεύτερης Τουρκικής Στρατιάς, περίπου 20.000 άνδρες και ακόμα 5.000 μισθοφόρους Σύρους ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Εμπροσθοφυλακή στην επίθεση είναι οι ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), για να υποστούν και τις μεγαλύτερες απώλειες, ενώ ο τουρκικός στρατός υποστηρίζει με τανκ και πυρά πυροβολικού.

Η εισβολή των Τούρκων στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν ονομάζεται «Επιχείριση Κλάδος Ελαίας».

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι οι κουρδικές μονάδες υποχωρούν σε χωριά και κωμοπόλεις. Ευνόητο αυτό, αφού είναι προτιμότερο να δώσουν τις μάχες σε οικισμούς παρά σε ανοιχτό τερέν.

Την ίδια ώρα ο ιμάμης Αλί Αρμπάς, επικεφαλής της τουρκικής θρησκευτικής Αρχής, του Ιδρύματος Ντιγιανέτ, δήλωσε ότι σε όλα τα τζαμιά της Τουρκίας θα γίνουν «προσευχές κατάκτησης» πριν τις πρωινές και απογευματινές προσευχές.

Ο τουρκικός Ερυθρός Σταυρός έστησε αντίσκηνα στην περιοχή της τουρκοκρατούμενης πόλης Αζάζ, στη βόρεια Συρία ανατολικά της Εφρίν, για να υποδεχτεί αμάχους που θα φεύγουν από την εμπόλεμη περιοχή.





Οι Τούρκοι σκοπεύουν αφού και εάν καταλάβουν την Εφρίν, να στραφούν στη συνέχεια προς την επίσης υπό κουρδικό έλεγχο πόλη Μανμπίτζ. Να σημειωθεί ότι στη Μανμπίτζ υπάρχει αμερικανική φρουρά στο πλευρό των Κούρδων.

Η τουρκική προπαγάνδα ισχυρίζεται ότι «τοπικές φυλές της Μανμπίτζ καλούν την Τουρκία να ελευθερώσει την περιοχή και να εγκαθιδρύσει μια δημοκρατική διοίκηση».

Ότι κάποιες «φυλές», αραβικές προφανώς, καλούν την Τουρκία να τις απελευθερώσει και να τους φέρει τη «δημοκρατία», είναι εμφανές ότι πρόκειται για κραυγαλέο ψέμα.

Ο τουρκικός στρατός ισχυρίζεται ακόμα ότι θα σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, ωστόσο, τουρκικός κατοχικός στρατός βρίσκεται στη χώρα από το καλοκαίρι του 2016 και δεν κουνιέται. Οι Τούρκοι εφαρμόζουν το ίδιο σχέδιο με την Κύπρο, η δημιουργία ενός ψευδοκράτους προτεκτοράτου στα κατεχόμενα εδάφη της βόρειας Συρίας θα είναι το επόμενο βήμα.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ υπογράμμισε ότι η τουρκική επιχείριση ασκείται ως νόμιμο «δικαίωμα στην αυτοάμυνα». Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι εάν δημιουργηθεί μια κουρδική επικράτεια κατά μήκος των νότιων συνόρων τους, θα οδηγήσει σε διαμελισμό της Τουρκίας.

Τον φόβο του διαμελισμού επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Η Τουρκική Δημοκρατία είναι αποφασισμένη και ικανή να καταστρέψει όλες τις απειλές ενάντια στην εδαφική της κυριαρχία».

Ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο ίδιος που ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα κατέλαβε στρατιωτικά 18 τουρκικά νησιά στο Αιγαίο, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στην εισβολή.



TRIBUNE

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.