Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το Ισλαμικό Κράτος δεν εξαφανίστηκε – Έχει ακόμα 11.000 τζιχαντιστές στη Συρία...!!!

Παρά τις πομπώδεις ανακοινώσεις των Ρώσων ότι νίκησαν στρατιωτικά το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία -κάτι που δεν συμμερίστηκαν ποτέ ο...

Το Ισλαμικό Κράτος δεν εξαφανίστηκε – Έχει ακόμα 11.000 τζιχαντιστές στη Συρία

Παρά τις πομπώδεις ανακοινώσεις των Ρώσων ότι νίκησαν στρατιωτικά το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία -κάτι που δεν συμμερίστηκαν ποτέ οι Αμερικανοί-, οι τζιχαντιστές όχι μόνο δεν εξαλείφθηκαν αλλά φαίνεται ότι διατηρούν αρκετές αξιόμαχες δυνάμεις σε διάφορους θύλακες στη χώρα και μάλιστα να σημειωθεί ότι οι 11.000 άνδρες στους οποίους αναφερόμαστε είναι μόνο οι ένοπλοι. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσοι ακόμα υπάρχουν σε μυστικούς πυρήνες και εφεδρείες.




Επειδή οι ένοπλες δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους δεν είναι συγκεντρωμένες όλες σε μια περιοχή, αλλά σε θύλακες ξεχωριστούς, που απέχουν σε ορισμένες περιπτώσεις μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους, η καταπολέμηση των τρομοκρατών εξαιτίας της πολυδιάσπασης των δυνάμεών τους, καθίσταται ευκολότερη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ξένων υπηρεσιών, το Ισλαμικό Κράτος έχει 1.500 με 2.000 άνδρες στην περιοχή του Γιάρμουκ, τουλάχιστον 1.000 στη βορειοδυτική Συρία, 1.500 με 2.000 στη νότια Δαμασκό (κάποια λένε ότι εκεί μπορεί να φτάνουν και τους 3.000), στην έρημο μεταξύ των επαρχιών Χομς και Ντέιρ Αλ Ζουρ περίπου 200, στην ανατολική όχθη του Ευφράτη ποταμού 3.000 με 4.000, στην έρημο της Ντέιρ Αλ Ζουρ κοντά στα ιρακινά σύνορα ακόμα 1.000.

Τα νούμερα αυτά εάν τα αθροίσουμε κυμαίνονται μεταξύ 7.700 και 11.200.

Το Ισλαμικό Κράτος δηλαδή διατηρεί μια δύναμη μεγέθους μεραρχίας και όλοι αυτοί οι χιλιάδες άνδρες μπορεί να αποτελέσουν τη μαγιά για ένα νέο ξέσπασμα του «χαλιφάτου». tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.