Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΙΩΠΗΛΟ ΑΛΛΑ... ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ WELROD MK IIA! - ΒΙΝΤΕΟ-

Oι αναφορές για το εν λόγω όπλο, πιστόλι για την ακρίβεια, είναι ελάχιστες. Πρόκειται για ένα πιστόλι που σχεδιάστηκε και κατασκευάστη...




Oι αναφορές για το εν λόγω όπλο, πιστόλι για την ακρίβεια, είναι ελάχιστες. Πρόκειται για ένα πιστόλι που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε σε πολύ περιορισμένο αριθμό (80-100 κομμάτια κατά ορισμένες πηγές) κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στη Βρετανία απο κάποιο εργαστήριο της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων.







Πρόκειται για ένα πολύ απλό σχέδιο πιστολιού με κύριο χαρακτηριστικό ένα μεγάλο ενσωματωμόνο σιγαστήρα. Ήταν κατασκευασμένο για πυρομαχικά 9χλστ ή 7,65χλστ και είναι φυσικά πασιφανές ότι προοριζόταν για αθόρυβη χρήση, πιθανότατα απο μέλη Ειδικών Μονάδων, Υπηρεσιών και άλλων Δυνάμεων. Το όνομα του μάλλον το πήρε απο την τοποθεσία όπου λειτουργούσε το εργαστήριο, το Welwyn City (όπως και το αυτόματο Welwyn).

Η κάννη, ο σιγαστήρας και ο φορέας του κλείστρου αποτελούν εννιαίο τμήμα. Στο πίσω άκρο του πιστολιού βρίσκεται η λαβή του, που περικλείει τον γεμιστήρα. Τα σκοπευτικά είναι υποτυπώδη. Για την εκτέλεση βολής ο σκοπευτής απασφαλίζει το πώμα που βρίσκεται στο πίσω άκρο του όπλου περιστρέφοντας το και στη συνέχεια το έλκει προς τα πίσω.

Ωθώντας εκ νέου το πώμα προς τα εμπρός, επιτυγχάνεται η γέμιση του όπλου. Το Welrod είναι επαναληπτικό, προκειμένου να αποφεύγεται ο θόρυβος που προκαλείται απο την οπισθοδρόμηση των κινητών μερών. Ο σιγαστήρας περιλαμβάνει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

guns-gr.com