Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ: ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «YUPI», ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!..

Ο όμιλος Bayard που εκδίδει το περιοδικό ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του προέδρου του Συμβουλίου των Γαλλικών Εβραϊκών Θεσμών Το...

Γαλλία: Περιοδικό έγραψε πως το Ισραήλ «δεν είναι πραγματική χώρα» και... αποσύρει τα τεύχη του




Ο όμιλος Bayard που εκδίδει το περιοδικό ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του προέδρου του Συμβουλίου των Γαλλικών Εβραϊκών Θεσμών

Το τεύχος Ιανουαρίου του παιδικού περιοδικού Youpi θα αποσυρθεί από την κυκλοφορία αύριο, αφού γράφτηκε σε αυτό ότι το Ισραήλ «δεν είναι μια πραγματική χώρα», έγινε σήμερα γνωστό από τον όμιλο Bayard.




Ο όμιλος Bayard ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του προέδρου του Συμβουλίου των Γαλλικών Εβραϊκών Θεσμών (Crif) Φρανσίς Καλιφά.

Το τεύχος για τον μήνα Ιανουάριο του περιοδικού συμπεριελάμβανε έναν παγκόσμιο χάρτη με την εξής λεζάντα: «Ονομάζουμε αυτές τις 197 χώρες Κράτη, όπως τη Γαλλία, τη Γερμανία ή την Αλγερία. Υπάρχουν κι άλλες, όμως όλες οι άλλες χώρες του κόσμου δεν συμφωνούν ότι αυτές είναι πραγματικές χώρες (για παράδειγμα το κράτος του Ισραήλ ή η Βόρεια Κορέα)».
«Αναγνωρίζουμε ένα σφάλμα, μια αδεξιότητα, δεν θέλαμε προφανώς σε καμία περίπτωση να αμφισβητήσουμε την ύπαρξη του Κράτους του Ισραήλ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πασκάλ Ρουφνάς, ο πρόεδρος του ομίλου Bayard, που εκδίδει το περιοδικό Youpi.

«Προχωράμε σε μια κίνηση καλής θέλησης, είναι σημαντικό να συμβάλουμε στο πνεύμα ειρήνευσης και κατευνασμού» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σε επικοινωνία λίγο νωρίτερα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο πρόεδρος του Crif είχε ανακοινώσει ότι κατόπιν αιτήματός του, ο όμιλος Bayard θα αποσύρει από την αγορά το τεύχος 352 του Youpi.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Γαλλικών Εβραϊκών Θεσμών ενημερώθηκε από αναγνώστες για αυτήν την «ιστορική αναλήθεια που διανεμήθηκε σε μικρά παιδιά ηλικίας 5-10 ετών. Έσπευσα να γράψω στον αρχισυντάκτη του περιοδικού και τον πρόεδρο του ομίλου Bayard για αυτό το κατάφωρο σφάλμα ζητώντας τους να αποκαταστήσουν την αλήθεια».

Το Crif ζήτησε επιπλέον να εκδοθεί στο επόμενο τεύχος «μια διόρθωση όπως και ένα άρθρο όπου θα εξηγείται τι είναι το Ισραήλ, πώς και γιατί ιδρύθηκε» επισήμανε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ