Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΔΕΣΜΕΥΣΕ ΜΕ NAVTEX ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ - «ΨΕΥΤΟΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ» ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στα λόγια φαίνεται πως έμειναν τα λόγια όμορφα και οι θεωρίες του «γεμάτου ποτηριού» για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που επανέλαβε π...

Προκαλεί ο Ερντογάν: Δέσμευσε με NAVTEX το Αιγαίο και την Κύπρο




Στα λόγια φαίνεται πως έμειναν τα λόγια όμορφα και οι θεωρίες του «γεμάτου ποτηριού» για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που επανέλαβε πολλές φορές ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα, καθώς ο ίδιος φρόντισε να… αποχαιρετίσει τη χώρα μας με ένα μπαράζ απαράδεκτων ναυτικών οδηγιών (NAVTEX), με τις οποίες δεσμεύονται περιοχές στο Αιγαίο, αλλά και την Κύπρο.




Σύμφωνα με πληροφορίες του Μιχάλη Ιγνατίου (mignatiou.com), η Άγκυρα εξέδωσε νέες NAVTEX, με τις οποίες, για τις 11/12/2017 δεσμεύεται περιοχή που ξεκινά σε πολύ μικρή απόσταση από τις ακτές της Θάσου και εκτείνεται μέχρι την Σαμοθράκη και την Λήμνο (NAVTEX 1309/17).

Και πάλι, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, για την ίδια ημερομηνία έχουν εκδοθεί δυο NAVTEX με τις οποίες έχει αναγγελθεί η πραγματοποίηση τουρκικών ασκήσεων στην περιοχή μεταξύ Άνδρου-Μυκόνου, Ικαρίας, Χίου (NAVTEX1308/17) και στην περιοχή μεταξύ Λέσβου και μικρασιατικής ακτής (NAVTEX 1305/17).

Εξάλλου, για τη Δευτέρα (11/12/2017) η Τουρκία έχει αναγγείλει ακόμη μία άσκηση στην περιοχή του Καστελλόριζου, σχεδιασμένη με τρόπο που ουσιαστικά εγκλωβίζει το ελληνικό νησί, (Navtex 1307/17).

Ωστόσο, η τουρκική προκλητικότητα δεν σταματάει εκεί, καθώς για το Σάββατο (09/12/2017) η Τουρκία είχε αναγγείλει τη διεξαγωγή ασκήσεων στην Κύπρο σε περιοχή λίγα μίλια έξω από την Λάρνακα και την Αγία Νάπα, μια περιοχή η οποία βρίσκεται εμφανώς εκτός κάθε περιοχής που θα μπορούσε να διεκδικήσει δικαιοδοσία η Τουρκία αλλά που παρόλα αυτά επιμένει να εκδίδει η ίδια NAVTEX, αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως γίνεται κατανοητό από τα παραπάνω, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τα οποία επιχείρησε να διανθίσει με διάφορες «κορώνες» ο κ. Ερντογάν κατά την παραμονή του στην Ελλάδα, ήταν απλώς λόγια του αέρα.

Επί της ουσίας, η Τουρκία εξακολουθεί το… χαβά της, εμμένοντας στο προκλητικό και ανιστόρητο παιχνιδάκι των προκλήσεων και των αμφισβητήσεων τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

newsbomb.gr