Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΑΝΑΚΑΜΠΤΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ... ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ISIS

Τζιχαντιστές του παρακλαδιού της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην επαρχία Νταράα της νοτιοδυτικής Συρίας απήγαγαν δέκα δασκάλου...

Οι Αμερικανοί διαφωνούν με τους Ρώσους: Δεν τελειώσαμε με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία





Τζιχαντιστές του παρακλαδιού της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην επαρχία Νταράα της νοτιοδυτικής Συρίας απήγαγαν δέκα δασκάλους από σχολεία της περιοχής.

Άνδρες της τοπικής τζιχαντιστικής οργάνωσης «Χαλίν Μπιν Ουαλίντ», που έχει ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη επιδρομές σε σχολεία της Νταράα, προκάλεσαν βανδαλισμούς στα κτίρια και πήραν ομήρους δέκα δασκάλους.




Οι απαχθέντες όπως έγινε γνωστό μεταφέρθηκαν από τους τζιχαντιστές στην κωμόπολη Μααράμπα κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία.

Η μοίρα των ομήρων δεν έχει γίνει γνωστή, ενώ όπως ειπώθηκε πιάστηκαν επειδή συμμετείχαν σε «πολιτιστικές διαλέξεις».

Διαφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας

Την Τετάρτη οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία, οι Αμερικανοί όμως δεν συμφωνούν.

Εκπρόσωπος του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, που μίλησε το Σάββατο στο ρωσικό Sputnik, δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμα αρκετές ομάδες ενόπλων τζιχαντιστών που περιφέρονται στην κοιλάδα του Ευφράτη, στην ανατολική συριακή επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Ο ίδιος τόνισε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει παρουσία και στις δύο όχθες του Ευφράτη για αυτό και ο Διεθνής Συνασπισμός συνεχίζει τα αεροπορικά του πλήγματα σε στόχους στα εδάφη ανατολικά του ποταμού, υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Παράλληλα -όπως πρόσθεσε ο δυτικός ανώτερος στρατιωτικός- και οι Ρώσοι συνεχίζουν τις αεροπορικές τους επιδρομές δυτικά του Ευφράτη.

Ο Διεθνής Συνασπισμός συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) τόσο για την εξάλειψη των τζιχαντιστών όσο και για την ασφάλεια των εδαφών που απελευθερώθηκαν από τους τρομοκράτες.

Να προστεθεί εδώ ότι το Ισλαμικό Κράτος εμφανίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες και στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, όπου δεν είχε παρουσία τα τελευταία τρία χρόνια και δημιούργησε ένα νέο θύλακα αποσπώντας εδάφη και χωριά από τον έλεγχο του συριακού παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, της οργάνωσης Ταχρίρ Αλ Σαμ. http://www.tribune.gr