Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΣΥΡΙΑΣ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ... ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟ ISIS ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ...

Το YPG ανακοίνωσε πως απέσπασε από την ISIS όλες τις περιοχές που βρίσκονται ανατολικά της επαρχίας Ντέιρ εζ Ζορ. Έτσι όλα τα εδάφη πο...






Το YPG ανακοίνωσε πως απέσπασε από την ISIS όλες τις περιοχές που βρίσκονται ανατολικά της επαρχίας Ντέιρ εζ Ζορ. Έτσι όλα τα εδάφη που βρίσκονται ανατολικά του Ευφράτη, έχουν περάσει στον έλεγχο του YPG.



Στον παραπάνω χάρτη που δείχνει την ΝΑ Συρία, με ροζ είναι ο συριακός στρατός, με γκρι ISIS, με κίτρινο YPG και με χακί οι περιοχές που κατέλαβε το YPG σήμερα.




Το YPG ανακοίνωσε πως έκανε την επιχείρηση αυτή σε συντονισμό με την Ρωσία και με τον συνασπισμό στον οποίο ηγούνται οι ΗΠΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ρωσία και ο συνασπισμός, βοήθησαν από αέρος, με μεταφορές και με συμβουλές τακτικής.

Το YPG στις 22 Οκτωβρίου κατέλαβε την περιοχή Ελ Ομέρ που είναι η πιο πλούσια σε πετρέλαια περιοχή τη Συρίας. Με μια τελευταία κίνηση, έθεσε υπό τον έλεγχο του όλα τα πλούσια κοιτάσματα στην περιοχή Ελ Ομέρ.
Στον έλεγχο της ISIS Πλέον παραμένουν μόνο κάποια χωριά στην έρημο που συνιστούν το 3% της Συρίας. Σε αυτές τις περιοχές αναμένεται να επιχειρήσει ο συριακός στρατός τις επόμενες μέρες.
http://tourkikanea.gr