Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ) ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ» ΛΕΕΙ Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ...

«Στην πραγματικότητα, ο λόγος για την αλλαγή της εξουσίας είναι ακριβώς αυτός: η αντίσταση του VMRO-DPMNE στις εμμονές του νότιου γε...






«Στην πραγματικότητα, ο λόγος για την αλλαγή της εξουσίας είναι ακριβώς αυτός: η αντίσταση του VMRO-DPMNE στις εμμονές του νότιου γείτονα να αλλαχθεί το όνομα και η ταυτότητα, προκειμένου να εξαλειφθεί το εμπόδιο για την ταχύτερη...




...ολοκλήρωση του γεωστρατηγικού σχεδίου για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, που ως στόχοι και προθέσεις ήταν και εξακολουθούν να είναι στόχοι και προθέσεις του VMRO-DPMNE, αλλά θέλαμε έναν δίκαιο συμβιβασμό και μια λύση στο όνομα, όχι μια υπαγόρευση. Για αυτό έγινε η κυβερνητική αλλαγή και ανέλαβε το SDSM, το οποίο υποσχέθηκε ότι σε κάθε περίπτωση θα λύσει αυτό το ζήτημα», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι, στο συνέδριο στο Βαλάντοβο.

Επέκρινε τις δηλώσεις του νυν υπουργού Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμίτροφ, που έκανε από κοινού με τον Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, επαναλαμβάνοντας, μάλιστα, ως αστείο, την πρόταση του Ντιμίτροφ: «Ελπίζω να αναγνωρίσετε τη νέα ευκαιρία», δηλαδή την ευκαιρία που δίδεται από τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα για λύση του ονόματος.

Ο Γκρούεφσκι επεσήμανε ότι το VMRO-DPMNE είναι σήμερα το ισχυρότερο κόμμα στη χώρα, «δεν υπάρχει ισχυρότερο κόμμα, αυτό είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και της μεγάλης επιτυχίας μας, που προήλθε από τις σωστές αποφάσεις μας, είπε χαρακτηριστικά κατά το 16ο συνέδριο του κόμματος VMRO-DPMNE, το οποίο θα εκλέξει και το νέο αρχηγό του κόμματος μετά την παραίτησή του.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε την ιστορικότητα του κόμματός του, αναφέροντας ονόματα που έδρασαν κάτω από την ομπρέλα του VMRO τα περισσότερα των οποίων ανήκουν σε Βουλγάρους (κομιτατζήδες) που έδρασαν στη Μακεδονία στις αρχές του 20ου αιώνα.

Ο Γκρούεφσκι αναφέρθηκε στην οικονομία των Σκοπίων την οποία εκθείασε ως έργο της κυβέρνησής του τονίζοντας ότι επί της εξουσίας του δημιουργήθηκαν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

(Στοιχεία από sitel.com.mk)
--

The Hellenic Information Team