Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΙΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΚΛΟΟΥΝ ΛΟΓΩ... ΧΑΝΟΥΚΑ ΨΑΓΩΓΗΣΑΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ

Οι Ισραηλινοί θεραπευτές-κλόουν, Avital Dvory και Shahar Hurevich, βρίσκονται στην Ελλάδα για να προσφέρουν χαμόγελα στα μικρά παιδ...







Οι Ισραηλινοί θεραπευτές-κλόουν, Avital Dvory και Shahar Hurevich, βρίσκονται στην Ελλάδα για να προσφέρουν χαμόγελα στα μικρά παιδιά που υποφέρουν




Οι Ισραηλινοί θεραπευτές-κλόουν, Avital Dvory και Shahar Hurevich, βρίσκονται στην Ελλάδα για να προσφέρουν χαμόγελα στα μικρά παιδιά που υποφέρουν.


Σήμερα, Τρίτη, επισκέφθηκαν την Ογκολογική Μονάδα «Ελπίδα-Μαριάννα Βαρδινογιάννη» του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» στην Αθήνα και έδωσαν χαρά σε παιδιά που το έχουν τόσο ανάγκη. Συνάντησαν επίσης το προσωπικό και έδωσαν σεμινάριο.



Η Avital και ο Shahar βρέθηκαν χθες στην Παιδιατρική Κλινική Ιασώ Παίδων, όπου συνάντησαν τα νοσηλευόμενα παιδιά και τα παιδιά των Εξωτερικών Ιατρείων, έπαιξαν μαζί τους και τους χάρισαν για λίγο στιγμές ξενοιασιάς. Επίσης, πραγματοποίησαν workshop.

Την Τετάρτη οι Ισραηλινοί θεραπευτές θα μεταβούν στα Ιωάννινα, όπου θα επισκεφθούν την Παιδιατρική Μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, για να συναντήσουν τα παιδιά που νοσηλεύονται, το προσωπικό και να δώσουν διαλέξεις και σεμινάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Avital και ο Shahar δεν δίνουν χαρά μόνο σε μικρούς, αλλά και σε ηλικιωμένους, όπως έκαναν χθες με την επίσκεψή τους και στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος» της Βάρης, όπου τραγούδησαν με τους ενοίκους.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένο να βρεθούν στο «Ρέστειον» Κέντρο Φιλοξενίας Ηλικιωμένων και την Τετάρτη θα πάνε στον Οίκο Ευγηρίας «Ζωγράφειος» στα Ιωάννινα.






Η Avital Dvory είναι κλόουν-θεραπεύτρια στα νοσοκομεία "Hemek" και "Meir" στο Ισραήλ τα τελευταία 15 χρόνια και είναι μία από τις κύριες θεραπεύτριες του «Dream Doctors Project» (Ιατρικό Έργο Ονείρων- κλόουν-θεραπευτές σε δράση). Είναι επίσης διευθύντρια θεάτρου, κουκλοπαίκτης και καλλιτέχνης σκηνής. Σπούδασε στο Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ και τη Βαρκελώνη και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα από την Κεντρική Σχολή Ομιλίας και Δράματος του Λονδίνου, με εξειδίκευση στο κουκλοθέατρο και στο φυσικό θέατρο. Έχει λάβει πολλά βραβεία και παραδίδει σεμινάρια διεθνώς για την ειδική μέθοδο των «Dream Doctors». Η Avital θα συνοδεύεται από τον επίσης κλόουν-θεραπευτή, Shahar Hurevich, ο οποίος παίζει κιθάρα. Η Avital και ο Shahar έχουν επισκεφθεί νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο και έχουν συναντήσει παιδιά με σοβαρές αρρώστιες και ανίατες ασθένειες.


Η επίσκεψη των Ισραηλινών κλόουν- θεραπευτών στην Ελλάδα συμπίπτει με τα Χριστούγεννα και την Εβραϊκή γιορτή του Χανουκά (Γιορτή του Φωτός) και έχει ως στόχο να δώσει χαρά σε εκείνους που το χρειάζονται περισσότερο, ιδιαίτερα σε άρρωστα παιδιά και σε ηλικιωμένους. Αποτελεί πρωτοβουλία της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα και συνδιοργανώνεται με τα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας που θα επισκεφθούν η Avital και ο Shahar. H επίσκεψη στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» πραγματοποιήθηκε και με τη συνεργασία του Ιδρύματος «Κάνε Μια Ευχή» Ελλάδας.